Макар България да има спечелени две индивидуални квоти по художествена

...
Макар България да има спечелени две индивидуални квоти по художествена
Коментари Харесай

Три грации ще спорят до последно за двете квоти за Токио 2020

Макар България да има извоювани две самостоятелни квоти по художествена гимнастика за олимпийските игри в Токио, за тях ще се приготвят три състезателки. Това стана ясно от гостуването на Невяна Владинова, Катрин Тасева и Боряна Калейн в bTV през вчерашния ден.

Те споделиха, че към този момент приготвят съчетанията си за олимпийския сезон 2020, а капитанът на националния тим Владинова добави: " Веднага след международното състезание стартира подготовката. Започнахме да мислим нови съчетания, композиции, детайли. Това (б.р. - игрите в Токио) въпреки всичко е крайната цел и е най-важното нещо, което ни следва ".

Всъщност Българската федерация по художествена гимнастика лиши тъкмо Владинова от присъединяване в многобоя на международното състезание в Баку (Азер) през септември. Там тя представи единствено две съчетания, до момента в който Тасева и Калейн играха и четирите си композиции и точно те завоюваха квотите за Токио 2020 - Калейн приключи 4-та в многобоя, а Тасева - 9-а. Тогава Владинова съобщи, че е време да даде път на младите в тима, само че в този момент се подготвя за олимпиадата.

Квотите въпреки всичко не са поименни и на игрите не е наложително да вземат участие тъкмо двете грации, които ги завоюваха. Така че има възможност, въпреки най-младата - 19-годишната Калейн, да се класира на първо време на международното, в Токио да вземат участие Владинова (25 г.) и Тасева (21 г.), още повече че и двете обявиха отричане от дейния спорт след олимпийските игри.

" Участвам или не на тези олимпийски игри, приключвам - разясни Владинова, която единствена от трите взе участие в Рио`16 (7-о място). - Това не значи, че ще изляза напълно от спорта. Наистина желая да оказвам помощ с каквото мога. Това е методът на живот на всяка една от нас и се колебая, че ще успеем да излезем напълно от спорта. "

Тасева също удостовери желанието си:  " Един огромен състезател би трябвало да знае по кое време да се откаже, по кое време да спре, тъй като другояче се получава един спад ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР