Макадамията е като голям, тлъстичък лешник със специфичен вкус. Не

...
Макадамията е като голям, тлъстичък лешник със специфичен вкус. Не
Коментари Харесай

Макадамия – само две са достатъчни!

Макадамията е като огромен, тлъстичък лешник със характерен усет. Не се харесва от първия път, само че свикнеш ли един път, доста мъчно се отказваш.

Също както яйцата, по този начин и ядките, а пък изключително макадамията, получиха неприятен имидж поради високото наличие на мазнини.

Между 78 до 86 % от мазнините са мононенаситени.

Те спомагат за намаление на холестерола и понижават риска от сърдечни болести и инсулт.

 макадамия Thinkstock

Поради високото наличие на мононенаситени мазнини маслото от макадамия бързо се трансформира във любимец измежду топ готвачи по света.

Освен това маслото от макадамия има по-висока точка на загряване от зехтина, което значи, че може да се готви при по-високи температури, без да се разгражда и губи усета си.

Може би най-хубавата причина да ядете макадамия е че оказват помощ на тялото ви да понижи холестерола, само че и самите те са 100% без холестерол.

 макадамия Thinkstock

100 грама от тези ядки съдържат 718 калории, по този начин не изрично не стават за ястие апропо, до момента в който сте на компютъра.

Но това не значи да ги избягвате, в противен случай. Но ги слагайте в микс с други ядки, с цел да се възползвате оптимално от хубавите свойства на всички ядки.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР