Мажоритарно, миноритарно, със златна акция или да не участва -

...
Мажоритарно, миноритарно, със златна акция или да не участва -
Коментари Харесай

Борисов ще остави депутатите да решат за “Белене”

Мажоритарно, миноритарно, със златна акция или да не взе участие - решението за АЕЦ “Белене” ще дава да вземе Народното събрание. Това разгласи министър председателят Бойко Борисов, който през днешния ден взе участие в парламентарния надзор, в отговор на въпрос на депутата от Българска социалистическа партия Антон Кутев.

Борисов направи обзор на двата най-важни енергийни плана, които са на дневен ред сега - "Турски поток ", който ние назоваваме "Балкански поток ", както и АЕЦ "Белене ". "Този "поток " нямаше да стане, в случай че не бяхме го "избродирали ", и, както сподели Денис Мантуров - гросмайсторски ход ", разяснява министър председателят и напомни, че "Южен поток " се е провалил поради големия напън извън.

"Що се касае до "Южен поток ", няма да разясня, с цел да не нервирам, само че на процедура големият напън и на Щатите, и на Европейски Съюз, го вършиха неосъществим ", призна Борисов.

Той заяви, че момента са подадени 12-13 предложения за построяването на АЕЦ “Белене”. "Преди не знаехме какъв брой ще коства централата. Но спасихме 90 милиона лихви за двата реактора. Към тях се причисляват “Росатом”, “Дженеръл електрик”, френската държавна и една немска компания - обстановката е радикално друга. Интерес имат Държавната енергийна китайска компания, Южната нуклеарна компания, консорциум от “Росатом”, посочи Борисов.

Според него би трябвало да бъдем реалисти - България не може да направи нищо за рухването на глобите за Москва. Това, което можем да създадем е да пуснем нова фериботна линия, която да предизвиква съветските туристи. Премиерът заключи: “С Русия имаме допустимо най-хубавите връзки, каквито имаме и със Съединени американски щати, и с Европа, и със съседите.”

Бойко Борисов разяснява пред депутатите и шписонския скандал. Според него въобще не можем даговорим за шпионски скандал, русофили и сходни. Той подсети, че се приготвя посещаване за посещаване на съветския президент Владимир Путин в България следващата година за 140-та годишнината от определяне на дипломатическите ни връзки.

"Както виждате, нямаше никакви реакции по шпионския скандал ", добави министър председателят за мълчанието откъм Кремъл по следствието на службите и разпитите на представителите на Движение "Русофили " и подчерт, че единствено преди няколко дни смесената междудържавна комисия на България и Русия е постигнала отлични резултати в енергетиката.

Премиерът предизвести, че неплащането на Европейски Съюз към Турция подвига риска от миграционния напън към границата ни, въпреки и в този момент под по-голям риск да е Гърция.

“440 през днешния ден са влезнали до 11 ч у нас”, вметна Борисов, цитирайки вътрешния министър Младен Маринов, който е сега с него в Народното събрание.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР