Мажоритарният собственик на Левски Наско Сираков публикува обръщение до феновете

...
Мажоритарният собственик на Левски Наско Сираков публикува обръщение до феновете
Коментари Харесай

Наско Сираков призна: Лицензът на Левски е застрашен!

Мажоритарният притежател на Левски Наско Сираков разгласява послание до почитателите в формалния уебсайт на клуба. Легендата на " сините " призна, че лицензът на клуба за идващия сезон е заплашен поради насъбрани отговорности.

Ето какво написа Сираков:
" Скъпи последователи на Левски,

В навечерието на един от най-светлите празници на християните – Великден, желая да Ви срещна с последните значими събития към обичания ни клуб. Преди към година, когато поех Левски с помощта на голямата Ваша поддръжка, имах няколко варианти, с цел да съумея да извадя клуба от най-тежкото положение, в което беше изпаднал в своята вековна история.

Заварих го с задължения от над 30 млн. лева и пред банкрут. Моята съществена задача беше да не разреша да се стигне до такава степен, както Ви дадох обещание на първото си изявление като притежател. С днешна дата Левски няма проблем да приключи присъединяване си в шампионата, само че огромният проблем от насъбраните остарели отговорности и неплащането им заплашва лиценза на клуба за идната година. Няма да се спирам на неизплатените заплати на футболисти, треньори, администрация преди моето идване, както и към клубовете за покупка на футболисти и изгубени каузи във ФИФА. Няма да се спирам и на заплатите, които изискуем сега на настоящия тим, треньори и администрация. Повечето неща са известни на нашата синя общественост. Разбира се, ще употребявам случая да благодаря на всички, които без пари не пестяха сили и сърце и играха, и работиха за обичания клуб. Благодаря Ви! Историята ще оцени направеното от Вас.

През тази една година не спирахме да търсим спонсори и рекламодатели. В нито един миг не съм се съмнявал, допускам по този начин както и Вие, че ще намерим такива. За жал на този стадий те са прекомерно незадоволително за тежкото положение на Левски и големият проблем с нашия лиценз още веднъж е на дневен ред. За мен, както и за Левски, най-хубавият вид беше да намерим стратегически вложител, който да поеме насъбраните през последните 10 години големи отговорности, да влага в нов стадион, в ДЮШ и в тим, който да върне Левски там, където му е мястото – и в България, и в Европа.

В момента съм в заключителни диалози с мощен непознат вложител, който е подготвен да вложи колкото е належащо за изработката на нов стадион, за построяването на мощен тим и ДЮШ, и погасяване на задълженията. В доста къс период след празниците ще срещна всички Вас с всички условия, които съм сложил, както и гаранциите за бъдещото на обичания ни Левски. Разбира се, ще желая Вашето единодушие, утвърждение и поддръжка, с цел да сложа подписа си на финализиран контракт. Левски не е мой, а е наш!

Желая на цялата левскарска общественост обединяване, религия и мощна обич в името на нашата реликва Левски! Бъдете здрави и ярък празник!

Ваш Наско Сираков
01.05.2021 "
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР