Мажоритарният собственик на Левски Георги Попов също е задържан от

...
Мажоритарният собственик на Левски Георги Попов също е задържан от
Коментари Харесай

Собственикът на Левски Георги Попов е задържан в ОАЕ

Мажоритарният притежател на Левски Георги Попов също е арестуван от управляващите в Обединените арабски емирства, дружно с неофициалния притежател на клуба Васил Божков, удостовери основният прокурор Иван Гешев.

Сред арестуваните в ОАЕ е и членът на Надзорния съвет на “сините ” Александър Тумпаров, който влезе в управата на Левски дружно с Божков и Попов при започване на предходната година.

„ Има публично удостоверение от Обединени арабски емирства за ареста на Васил Божков и други две упрекнати лица ”, съобщи Гешев пред публицисти във Варна. Предстои изпращане на документи за екстрадиция, което ще се направи по процедурата, която е правена досега и в други такива случаи, разясни той. „ Правили сме го до момента и за Цветан Василев, и за Арабаджиеви, и за Баневи, и за Димитър Желязков. Действаме по същия метод и виждате резултатите ”, добави Гешев.

През март предходната година Георги Попов публично стана притежател на 86.6 % от акциите на Левски след годишното Общо заседание на акционерите в клуба.

По-рано тази седмица изпълнителният шеф на “сините ” Павел Колев призна, че е допустимо клубът да има усложнения през пролетния полусезон в шампионата поради проблемите със закона на Божков и неговите съдружници. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР