Мажоритарният пакет акции на Левски продължава да бъде собственост на

...
Мажоритарният пакет акции на Левски продължава да бъде собственост на
Коментари Харесай

Огнян Герджиков: Нищо не е станало. Георги Попов е собственик на "Левски"

Мажоритарният пакет акции на " Левски " продължава да бъде благосъстоятелност на Георги Попов, защото джиросването на името на премиера не е направено по открития ред.

Това изясни в предаването " Тази неделя " някогашният длъжностен министър-председател и изявен правист Огнян Герджиков. Той посочи, че преди дни е сбъркал, като е споделил, че Борисов към този момент е собственик на акциите, само че не и акционер в клуба.

" Когато завършвах, един остарял правист ми сподели: " Добрият правист не би трябвало да има вяра на ушите си, той би трябвало да има вяра на очите си ". Преди няколко дни не го послушах. Зададоха ми този въпрос: " Джиросани са акциите, кой е притежател на какво? ". И тогава споделих: " Джирото е едностранна договорка. От него отговорности, за този, който получава джиратарен бон няма никакви. И той не става акционер, до момента в който не се впише в книгата на акционерите ". Вчера, по това време, във вашата телевизия, видях по този начин нареченото джиро и се плеснах по челото и си споделих " Огняне, какви отзиви даваш, като не си видял нищо? " Това не е никакво джиро. Младите хора биха му споделили " пунта-мара ". Защо? Една скъпа книга - акция или краткотрайно уверение, се джиросва на гърба. Когато има доста джира и този тил не стига, тогава се залепя един бял лист, споделя се алонж - продължение, и от него не престават джиросванията. Това е един обединен документ. Не могат да бъдат два. Трябва във всеки един миг да може да се наблюдава непрекъснатият ред на джирата. Само джиратар може да стане джирант и да джироса. Прекъсне ли се тази верига, всичко отива по дяволите. Това няма по какъв начин да се наблюдава, в случай че е с обособени документи. С един обособен документ, както е в тази ситуация, същият този Георги Попов, може такива джиросвания да направи и към Путин, към Тръмп, да пусне всеобщо такива джира. Това не е нищо. От тук следва, че това е удар във въздуха. Нищо не е станало. Собственик на акциите е този, който се е опитал по този метод да джироса, само че в действителност е направил един удар във въздуха. Георги Попов е безапелационният притежател на " Левски ". Ако той следва от непрекъснатия ред на джирата, в което не мога да съм сигурен, тъй като доста пъти се е сменяло това. Ако това в действителност е по този начин, то Георги Попов си е изрично притежател на " Левски ", изясни Герджиков.

Акциите на " Левски " дойдоха у нас, джиросани на името на Борисов, в сряда (13 май). Те бяха изпратени от Дубай, където сега е Попов, дружно с финансовия покровител на " сините " Васил Божков. Двамата имат повдигнати обвинявания от българската прокуратура.

Самият Борисов отхвърли да одобри акциите в същия ден, а по-късно съобщи, че няма и желание да подхваща каквито и да е дейности с скъпите бумаги и не се счита за техен притежател.

От своя страна Попов, по време на включването си по телефона от Дубай в предаването " Тази събота " съобщи, че, съгласно него, единствено министър председателят може да оперира с акциите и да ги джиросва на различен.

Според Герджиков, по-скоро грешката на Попов е направена от неведение, а не съзнателно.

" Ако е направено съзнателно, мъдро е замислено, тъй като побъркаха цялата страна за една седмица. Чак през вчерашния ден се осъзнах, виждайки това, за което стана дума. По си мисля, че е направено от незадоволително познание, тъй като по начало джирото няма тези реквизити, които имат. Тук доста разнообразни неща са писали. Джирото доста по-простичко се прави. Това са един неща, които са надалеч от истината. Това единствено по себе си не е необикновен недостатък. Въпросът е, че това би трябвало да е обединен документ, а тук не е обединен документ и от тук нататък всичко пада и отива. Нищо не се е трансформирало! ", съобщи професорът.

Според Герджиков, даже джирото да беше направено по открития ред, Борисов не става акционер в " Левски " и няма никакви отговорности да работи с акциите.

" Никога не съм споделил, дори да беше годно джирото, че Бойко Борисов става акционер. Ще стане, в случай че се впише в книгата на акционерите. Иначе ще има единствено правото да се впише и да стане акционер. Ако го направи, то за премиера поражда само право и никакво обвързване. От едностранна договорка може да възникне обвързване единствено за създателя на волеизявлението. За насрещната страна в никакъв случай никакво обвързване не поражда. Акционерът има единствено права. Преди това има обвързване за вноска, само че по-късно има куп права ", съобщи Герджиков.

Той акцентира, че, с цел да бъдат трансферирани акциите на именитият футболист на " Левски " Наско Сираков, това би трябвало да бъде направено от Попов.

Собственикът на 86,6% от акциите на " сините " съобщи, че е провел диалог с някогашния футболист, който го е уверил, че е подготвен да бъде преносител на мажоритарния пакет.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР