Мажоритарният акционер в "Софарма" Огнян Донев осъди окончателно прокуратурата заради

...
Мажоритарният акционер в "Софарма" Огнян Донев осъди окончателно прокуратурата заради
Коментари Харесай

Огнян Донев осъди прокуратурата

Мажоритарният акционер в "Софарма " Огнян Донев осъди дефинитивно прокуратурата поради следствието за пране на пари против него, по което беше обвинен от 2011 до 2013 година, заяви изданието "Клуб Z ".
Според решение на Върховния касационен съд (ВКС) от този понеделник, тричленен състав с ръководител Светла Цачева и членове Албена Ботева и Боян Цонев осъжда прокуратурата да заплати на Донев компенсации в размер на 72 хиляди лева - това е адвокатският хонорар, който той е платил, с цел да бъде защитаван по формирано досъдебно произвеждане, по което е притеглен като обвинен за пране на пари.
Чрез шумното следствие - въпреки и след това безславно завършило - държавното обвиняване на практика се намеси в договорката за "Труд " и "24 часа ". По него тогавашните притежатели Огнян Донев и Любомир Павлов бяха упрекнати в пране на пари от документна машинация - акционерно съглашение, с което се разпределят дяловете в двете издания.
Разследването се водеше от някогашния началник на столичното разследване Петьо Петров, прочут в правните среди като Петьо Еврото. По него наблюдаващ прокурор е бил и претендентът за основен прокурор Иван Гешев, само че откакто отхвърля да притегли Донев и Павлов, той е заменен с различен обвинител, напомня "Капитал ".
Обвиненията станаха причина да бъдат блокирани дяловете на двамата издатели и по този начин те нямаше по какъв начин да ги продадат. По него на Донев бе наложена и рекордна парична гаранция от 500 000 лева
В последна сметка следствието бе прекъснато през 2013 година, а постановлението е доказано от съда.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР