Мъжкият ни национален отбор по волейбол записа важна победа с

...
Мъжкият ни национален отбор по волейбол записа важна победа с
Коментари Харесай

Волейболистите прекъснаха седем поредни загуби в Лигата на нациите

Мъжкият ни народен тим по волейбол записа значима победа с 3:2 (21:25, 25:21, 22:25, 25:22, 15:11) против Иран в мач от последната седмица в Лигата на нациите в Анахайм (САЩ).

Така отборът на Пламен Константинов се изкачи на 12-а позиция от последната 16-а. До огромна степен селекцията ни си подсигурява оставането в шампионата и следващата година, само че към момента има научен късмет да изпадне. Прекъсната бе серия от седем следващи провали.

" Трикольорите " имат две победи и осем загуби. Остават два мача и то против международни сили - Сърбия (в събота) и Съединени американски щати (в понеделник).

Отборът на България стартира в състав: Георги Сеганов, Аспарух Аспарухов, Николай Пенчев, Мартин Атанасов, Алекс Грозданов, Николай Колев - Теодор Салпаров-либеро. В последната фаза отборът е без Александър Николов, който играе на Световното състезание за мъже под 21 години в Бахрейн. Като запаси се появиха Мартин Божилов-либеро, Валентин Братоев, Илия Петков и Димитър Димитров.

Началото на първия гейм беше равностойно с замяна на точки, като най-голямата разлика стана при 10:7 за България. Нашите държаха преднината си до 17:13, когато обаче играта им рухна. Иранците отвърнаха и равенството пристигна при 19:19. Последва още едно - 20:20. Но до края на гейма азиатците взеха самодейността и завоюваха с 25:22.

Втората част още веднъж започва с превес на България. Националите натрупаха нежен задатък, само че този път го държаха ловко, най-много с помощта на сполучливите офанзиви на Аспарух Аспарухов. " Трикольорите " дръпнаха с 20:15, иранците се приближиха до 20:22, само че България съумя да изравни геймовете - 25:21.

Третият гейм започва по безусловно същия метод. Само че този път българите имаха задатък от четири точки в самото начало - 6:2 и 7:3. Иранците понижиха до 8:9. В последна сметка стигнаха и до 11:11. Впоследствие противникът още веднъж се показа по-силно и стигна до 25:21.

Четвъртата част стартира добре за България, играчите на Пламен Константинов взеха ранно предимсво от 7:3 и до края не позволиха поврат, с цел да изравнят резултата с 25:22.

Тайбрекът стартира оспорвано, като българите натрупаха задатък от 10:7, а иранците изравниха за 11:11. Последва серия от четири следващи точки, която донесе крайната победа на България.

Най-резултатен за триумфа беше Аспарухов с 23 точки, а Мартин Атанасов добави 18. Николай Колев способства с 9, до момента в който Димитър Димитров и Николай Пенчев помогнаха с по 8.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР