Мъжкият ни национален отбор по волейбол загуби от Италия с

...
Мъжкият ни национален отбор по волейбол загуби от Италия с
Коментари Харесай

България с втора загуба на Европейското по волейбол

Мъжкият ни народен тим по волейбол загуби от Италия с 1:3 (25:22, 23:25, 21:25, 17:25) в последната си среща от група „ А ” на Европейското състезание по волейбол.

Загубата е втора за „ лъвовете ” след тази против Франция и ще ни остави на трето място в групата. Италианците пък записват четвърти следващ триумф и на следващия ден ще спорят с „ петлите ” за първото място в групата.

България стартира по превъзходен метод и водеше играта в първата част. Постепенно италианците съумяха да навлязат в темп, само че това не им стигна, с цел да се преборят за първата част.

Нашите могат да съжаляват за втория и третия гейм, защото и двата бяха равностойни, само че в последна сметка отидоха на сметката на „ адзурите ” и те обърнаха резултата. Разликата във втория гейм пристигна от няколко по-оспорвани разигравания, извоювани от Италия, а в третия водените от Джанлоренцо Бленджини волейболисти направиха шест следващи точки след 17:17 и заслужиха и тази част.

Този процес на срещата повлия на нашите, които влошаваха играта си с всеки идващ гейм – назад на италианците, които ставаха все по-агресивни и безапелационни. В четвъртата част „ адзурите ” дръпнаха през цялото време и българите не съумяха да дадат нужния отпор, с цел да се върнат в мача.

Най-резултатен в мача стана Цветан Соколов с 22 точки (19 от атака). Нападението на италианците пък изнесоха капитанът Иван Зайцев с 21 точки (19 от атака) и Османи Хуанторена с 20 точки (19 от атака). За триумфа Матео Пиано добави 13 точки (7 блокади), а Тодор Скримов за България записа 11 точки (10 от атака).

Ето и останалите резултатите от през вчерашния ден:
Гърция 1:3 Португалия;
Австрия 2:3 Испания;
Словакия 0:3 Белгия;
Словения 1:3 Северна Македония;
Турция 3:1 Беларус;
Черна гора 0:3 Полша;
Естония 1:3 Холандия. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР