Мъжкият ни национален отбор на България запазва всички шансове за

...
Мъжкият ни национален отбор на България запазва всички шансове за
Коментари Харесай

Великолепна победа! България продължава да мечтае на Световното!

Мъжкият ни народен тим на България резервира всички шансове за присъединяване във финалната шестица на международното състезание по волейбол в България и Италия! Родните представители повалиха Иран с 3:0 (25:20, 28:26, 26:24 ) в първия си мач от група G, който се игра в столичната зала " Арена Армеец “. Така " лъвовете “ стартираха с триумф във втората фаза и записаха четвърта победа в шампионата, като имат актив от 12 точки.

Селекционерът Пламен Константинов заложи на следния състав: Георги Сеганов, Светослав Гоцев, Николай Николов, Николай Учиков, Тодор Скримов, Валентин Братоев, Теди Салпаров(Мирослав Градинаров, Виктор Йосифов, Теодор Тодоров).

Националите ни означиха ужасно начало, като сервисът проработи и отборът ни поведе с 11:4. Волейболистите ни продължиха да диктуват темпото до края на гейма и го завоюваха. Изключителен темперамент демонстрираха нашите момчета във втората част, когато след недостатъци в посрещане изоставаха с разлика, само че съумяха да се съвземат и да изравнят играта. В решителните моменти, с поддръжката на публиката и със страхотна мотивация, обърнаха противника от 22:24, с цел да завоюват гейма с 28:26! В третата част националите ни задържаха равнището, още веднъж постановиха волята си във значимите минути и завоюваха гейма, а с това изковаха и чиста победа над Иран.

Топреализатор бе Тодор Скримов с 18 точки (7 аса), 17 добави Валентин Братоев (1 обсада, 1 ас). За азиатците трима състезатели записаха актив от по 12 точки - Милад Ебадипур, Амир Гафур и Мортеза Шарифи.

Утре, 22 септември, България се изправя против Съединени американски щати от 20:40 ч, Преди това, от 17:00 ч. е срещата Иран - Канада.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР