Мъжкият национален отбор по волейбол постигна втора победа в Лигата

...
Мъжкият национален отбор по волейбол постигна втора победа в Лигата
Коментари Харесай

Волейболистите постигнаха втора победа в Лигата на нациите

Мъжкият народен тим по волейбол реализира втора победа в Лигата на нациите след триумф с 3:1 (19:25, 25:19, 25:21, 25:22) над Аржентина. Тимът си потегля от Китай, където беше първият шампионат, с победи над домакините и южноамериканците, и проваляне от Съединени американски щати.

Подобно и на първите два мача България още веднъж направи съществено количество неточности, само че този път съумя да не позволява огромни спадове. Селекционерът Пламен Константинов направи няколко промени в състава и те му се отплатиха. Силен мач направиха центърът Светослав Гоцев и диагоналът Николай Учиков.

Началото на българския тим беше доста нерешително, като посрещане не съумя да проработи. Валентин Братоев и Тодор Скримов, които започнаха като посрещачи бяха търсени съзнателно от началния удар на аржентинците, а това ги разколеба. Нападението също не проработи, което пък оказа помощ на Аржентина да натрупа преднина от 6:1.

След слабото начало последва малко по-добра игра от тима, волейболистите се успокоиха и точките пристигнаха. При второто техническо спиране задатъкът на аржентинците беше единствено две точки – 16:14.

Въпреки че България се върна в мача в края на гейма грешките още веднъж зачестиха и по този метод Аржентина съумя да затвори частта с 25:19.

Между геймовете треньорът Пламен Константинов смени разпределите и пусна на игрището Георги Сеганов на мястото на Георги Братоев. Вторият гейм стартира с доста по-силан игра на българите, най-много водени от центъра Светослав Гоцев. Той спря няколко следващи офанзиви на аржентинците.

Резултатът се движеше точка за точка до второто техническо спиране, при което България съумя да дръпне и до края на изпусна водачеството. Добре от пейката се включи и Николай Пенчев, чият задача беше да стабилизира посрещането. В последна сметка българият отбор взе вторият гейм с 25:19 и изравни резултата.

 Светослав Гоцев направи доста мощен мач.
© fivb.org

Светослав Гоцев направи доста мощен мач.

Третият гейм продължи общо 29 минути и двата тима имаха своите моменти, в които водеха в резултата. Българският състав обаче сподели, че стои доста по-стабилно при мрежата и с помощта на мощна обсада измъкна частта.

С положителните изяви на диагонала Николай Учиков България завоюва третата част с 25:21.

Излизайки напред в резултата българките волейболисти към този момент играха с доста по-голямо въодушевление. Макар и четвъртият гейм да се движеше точка за точка, играчите на Пламен Константинов останаха спокойни и в решителните моменти след втората техническа пауза съумяха да пернат.

С 25:22 българският отбор затвори и четвъртия гейм и се поздрави с победа.

През идната седмица България приема Сърбия, Русия и Австралия в " Арена Армеец " в София.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР