Мъжкият национален отбор по волейбол остава с отрицателен баланс в

...
Мъжкият национален отбор по волейбол остава с отрицателен баланс в
Коментари Харесай

Волейболистите допуснаха пета загуба в Лигата на нациите

Мъжкият народен тим по волейбол остава с негативен баланс в Лигата на нациите, откакто записа загуба от Италия с 1:3 (23:25, 19:25, 25:21, 19:25). Възпитаниците на Пламен Константинов не съумяха да задържат инерцията от успеха над Япония и против Италия не бяха на висота. В решителните моменти волейболистите направиха доста неточности, което докара до петата им загуба. След осем мача България има три победи.

Николай Учиков осъществя 18 точки за България, а Николай Пенчев и Валентин Братоев по 13 и 12, само че това не оказа помощ загубата да бъде избегната. За Италия най-резултатен беше Филипо Ланца с 18, а диагоналът Габриеле Нели добави 15.

В неделя българският тим ще се изправи против международния първенец Полша в 5.10 часа българско време.

След триумфа над Япония в петък Пламен Константинов заложи на същия състав. Италия, който беше с позитивен баланс в Лигата, игра без двете си огромни звезди, които получиха отмора за шампионата в Азия – Иван Зайцев и Османи Хуанторена.

Италианците започнаха по-съсредоточено мача и бързо натрупаха преднина 5:1. Българският отбор обаче взе спиране и се провежда, въпреки при първата техническа пауза да имаше закъснение от три точки. След това геймът беше доста по-оспорван, като никой тим не съумя да се откъсне с повече от точка напред.

При второто спиране Италия водеше с 16:15, само че и след него резултатът се движеше точка за точка. Българският отбор съумя да изравни при 21:21 с хубава офанзива на Николай Учиков, само че все пак Италия съумя да вземе гейма. При 24:23, прелестно повдигане на Симоне Джанели с една ръка към Анцани разреши на центъра да приключи.

Във втория гейм България стартира с доста по-голямо самочувствие и въодушевление, въпреки че Пламен Константинов не направи нито една смяна. Резултатът се движеше точка за точка до втората техническа пауза, когато италианците съумяха да поведат с две.

Бързите топки към Габриеле Нели се оказаха нерешима задача за българите, а в отбрана италианцит есъщо посочваха добра игра. Разликата стартира да се усилва и в последна сметка италианският тим завтори втората част с 25:19.

В третия гейм обстановката не се промени фрапантно, като от самото начало Италия водеше. И при двете механически спирания противникът на България имаше преднина от една точка. След втората пауза обаче волейболистите на Пламен Константинов съумяха да извърнат развоя и поведоха с 20:17.

Дори и това не пречупи италианците, които на свои ред изравниха след мощни изяви на Филипо Ланца. Обратите обаче продължиха и България осъществя няколко следващи точки, след което стигна до триумф в гейма – 25:21.

 Волейболистите позволиха пета загуба в Лигата на нациите
© fivb.org

В четвъртия гейм българският тим стартира добре, само че след първата техническа пауза изгуби темп и това разреши на Италия да се откъсне уверено. " Скуадра адзура " натрупа преднина от пет-шест точки, която ловко се поддържаше в края.

Италия затвори мача с 25:19 след нови положителни дейности при мрежата.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР