Мъжкият национален отбор по волейбол на Франция е последният европейски

...
Мъжкият национален отбор по волейбол на Франция е последният европейски
Коментари Харесай

Франция срази Германия и грабна последната квота за Токио

Мъжкият народен тим по волейбол на Франция е последният европейски тим, който се класира за 32-те Летни олимпийски игри в Токио. "Петлите " разгромиха домакините от Германия с 3:0 (25:20, 25:20, 25:23) във финала на европейската олимпийска подготовка, игран довечера в цялостната с над 6500 фенове "Макс Шмелинг Хале ".

Французите са четвъртият европейски тим, който ще играе на Игрите в японската столица след международния първенец Полша, сегашния олимпийски вицешампион Италия и Русия, които се класираха от междуконтиненталните квалификационни шампионати през август предходната година.

"Петлите " ще играят на Олимпийски игри за 5-и път в своята история след Сеул'1988, Барселона'1992, Атина'2004 и Рио'2016 година. Германците от своя страна за последно участваха на олимпийския шампионат в Лондон'2012.

В началото на първия гейм Франция поведе с 3:1 след неточност от сервис на Георг Гроцер, който в предходното разиграване стъпи изкривено при офанзива, само че продължи да играе, и пристъпване при атака-пайп на Денис Калиберда. Германия съумя да изравни при 6:6 след офанзива през центъраа и обсада на Маркус Бьоме. Равенството се резервира до 9:9, след което Бундестима дръпна с 11:9 след офанзива на Тобиас Крик и контра блок-аут на Георг Гроцер. Атака на Жан Патри и контра на Ясин Луати за 11:11. Двата отбора продължиха да играят равностойно, като си размениха и по един мини поврат, с цел да се стигне до 16:16. След това "петлите " поведоха с 18:16 след офанзива на Ървин Нгапет и отлична обсада на Никола Льо Гоф. Ас на Нгапет и нови два единични блока на Льо Гоф - 21:16 за Франция и второ спиране за Андреа Джани. Въпреки това и напъните на домакините, французите взеха без проблеми гейма с 25:20 след сервис в навън на влезлия като запаса Рубен Шот.

И втората част потегли доста добре за французите, които дръпнаха с 5:1 след серия от сервиси на Жан Патри. Прекъсването, което изиска Андреа Джани, даде резултат и Германия стигна до тъждество 6:6 с помощта на по-добрата си игра на обсада. Равенството се резервира до 12:12, след което Франция поведе още веднъж първо с 14:12 след нов ас на Патри, а по-късно с 18:14 след няколко неточности на Германия. Независимо от опитите на германците да се върнат в гейма, "петлите " завоюваха и втората част с 25:20, с цел да поведат с 2:0.

Третата част започва чудесно за домакините от Германия, които поведоха с 5:2 и 6:3 след поредност от неточности на "петлите " и мощна офанзива на Георг Гроцер. Постепенно Франция съумя да стигне до тъждество при 15:15 след мощни изяви на Ървин Нгапет, Никола Льо Гоф и Жан Патри. Две офанзиви на Георг Гроцер и 18:16 за Германия. Две блокади на Патри и Бартелеми Шинениезе и 18:18. Франция поведе с 22:20, след което стигна до мачбол при 24:23. Силен ас на Нгапет - 25:23, 3:0 и олимпийска квота за "петлите ".
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР