Мъжкият национален отбор по волейбол на България постигна дебютен успех

...
Мъжкият национален отбор по волейбол на България постигна дебютен успех
Коментари Харесай

България удари Словения за първа победа в Лигата на нациите

Мъжкият народен тим по волейбол на България реализира дебютен триумф в тазгодишното издание на шампионата Лига на нациите, откакто се наложи над Словения с 3:0 гейма – 26:24, 25:23, 25:17, в първата седмица на конкуренцията, която се организира в Нагоя, Япония.


След като позволиха неприятно проваляне от Китай с 2:3 в откриващия си дуел, възпитаниците на селекционера Пламен Константинов демонстрираха през днешния ден темперамент в първите два гейма на конфликта си със словенците, а в третия стигнаха до безапелационен триумф в точките.

Най-резултатен за нашите бе Александър Николов, който приключи с 16 точки (всичките от атака). Мартин Атанасов се регистрира с 13 пункта. С 9 приключи Алекс Грозданов – той направи цели четири блокади. Димитър Димитров също завърши с 9 точки, а с 6, три от които от сервис, способства Николай Колев.

За Словения капитанът Тине Урнаут бе над всички с 13 точки. Той обаче бе и единственият, който стигна до границата от 10 пункта за своя отбор – Клемен Чебул приключи с 9, 7 добави Рок Можич, а с по 5 завършиха Ян Кожамерник и Матей Кьок.

Успехът изкачи краткотрайно „ лъвовете “ на върха в подреждането на Лигата на нациите с актив от четири точки. Словенците заемат седмата позиция. За България следва конфликт със международния вицешампион Полша на следващия ден, 9 юни, от 10:10 часа българско време. Словения, която на старта надделя Сърбия, почива на следващия ден, а в петък се изправя против Франция. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР