Мъжкият национален отбор по баскетбол ще се изправи срещу Австрия

...
Мъжкият национален отбор по баскетбол ще се изправи срещу Австрия
Коментари Харесай

Росен Барчовски пред Sportal.bg: 100% съм сигурен, че с Везенков в състава ще се класираме

Мъжкият народен тим по баскетбол ще се изправи против Австрия и Норвегия в последнен късмет за класиране на квалификациите за ЕвроБаскет 2025. Мачовете от група „ J “ ще се изиграят на разменно посещение в интервала 19 юли-5 август. След жребия Sportal.bg се свърза със селекционера на представителния ни отбор Росен Барчовски, който разяснява противниците и присъединяване на българската баскетболна звезда Александър Везенков в тези мачове.

„ На прима виста не звучи толкоз комплициран чоп, само че по този начин звучеше по същия метод и като бяхме в групата с Португалия, Румъния и Кипър, само че се оказа, че не е по този начин. Не познавам въобще двата тима. При всички положения Австрия ще е главният съперник. Сега ще ги изследваме. Мисля, че имат играчи в чужбина, не знам дали ще могат да се съберат в цялостен състав, само че всичко ще зависи най-много от това дали ние ще можем да се съберем в цялостен състав.
 Националите схванаха противниците си по пътя към ЕвроБаскет 2025 Националите схванаха противниците си по пътя към ЕвроБаскет 2025
В тази група, в която бяхме разменихме по една победа с Португалия, доста мъчно бихме Румъния там, пък и в София и доста мъчно бихме Кипър в Кипър, тъй че Норвегия е сходен тим, да не приказваме за Австрия. Не мисля, че ще има подценяване. Това е парадокс, не можем да си го позволим.

Присъствието на Везенков постоянно е значимо. Сигурен съм, че с него ще се класираме 100%, без е него отново съм уверен, само че ще бъде по-трудно.

Засега сме говорили мачовете да се изиграят в Ботевград. “., приключи Барчовски. 
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР