Мъжкият национален отбор по баскетбол се подготвя за мачовете от

...
Мъжкият национален отбор по баскетбол се подготвя за мачовете от
Коментари Харесай

Росен Барчовски: Везенков не може да бъде заместен в Олимпиакос, камо ли в България

Мъжкият народен тим по баскетбол се приготвя за мачовете от предварителните квалификации за ЕвроБаскет 2025, а преди този момент селекционерът на отбора Росен Барчовски даде обстойно изявление за положението на играчите, задачите и противниците.

" Времето е малко и това към този момент е такова факсимиле, че не ми се повтаря. То е малко за всички. Нагласата ни е да се подготвим по-скоро ментално, душевен и мотивационно за две победи. Всички осъзнаваме, че няма да е елементарно. Разбира се, липсват доста от водачите на тима до този миг, някои от опитните играчи. При всички тимове това се случва, освен при нас. Това не трансформира задачите ни. Целите ни са да играем добре, както го вършим до момента и надлежно да спечелим два мача. Това ще е късмет за по-млади играчи или такива, които не са играли до този миг и българи, в това число и Кравиш към този момент в доста значима роля. Така че с никаква друга мисъл с изключение на за победа не потеглям.

И аз не обичам да споделям, че отиваме наложително за победа и изобщо такова нещо - наложителна победа, няма. Може и да загубим, всичко се случва. Това става и с най-големите тимове. Ако си спомняте скоро Словения, Гърция и Сърбия отпаднаха от тимове, които се считаше, че би трябвало да бият. Но ние би трябвало да се научим да играем напрегнат. Не ме тормози това нещо. Смятам, че този тим към този момент се е понаучил или по-голяма част от него, в това число ние като треньори за такова нещо.

Да блъскам на дърво - всички са здрави. Ще би трябвало доста деликатно да пипаме с тренировките - хем да упражняваме, хем да няма някакви конфликти, с цел да не създадем в последния миг травма. Отсъстват някои съществени състезтели - Станимир Маринов, Христо Захариев, които са значими фигури за нашия баскетбол. Другите на този стадий са здрави. "

Той разкри и какъв е бил диалогът с Чавдар Костов, с цел да го върне в състава на " лъвовете ".

" Разговорът беше къс. Казах му - " Моля те да окажеш помощ, имаме потребност от теб ". Каза, че ще намерения, малко време и сподели " Да ". Толкова. "
9  Тренировка на националния тим по баскетбол
Барчовски разяснява и липста на звездата на тима Александър Везенков. 

" Александър Везенков не може да бъде заместен в Олимпиакос, както забелязвате. Като седне на пейката и разликата пада, а даже губят мачове, та камо ли да бъде заместен тук в България. ", счита баскетболният експерт. 

Цялото изявление с Росен Барчовски, вижте в нашето видео!

Снимки: Борислав Трошев
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР