Мъжкият национален отбор на Северна Македония по баскетбол запази надежди

...
Мъжкият национален отбор на Северна Македония по баскетбол запази надежди
Коментари Харесай

Северна Македония все още може да се присъедини към България на ЕвроБаскет 2022

Мъжкият народен тим на Северна Македония по баскетбол резервира очаквания за класиране на ЕвроБаскет 2022. Западните ни съседи преодоляха недостиг от цели 16 точки против към този момент класирания отбор на Италия, с цел да побеждават с крайното като хазаин в среща от петия кръг на квалификациите за шампионата на Стария континент.

Nenad Dimitrijevikj with the from the Qualifier logo
— FIBA EuroBasket (@EuroBasket) Това е първа победа за Северна Македония в група " B " на пресявките, като селекцията на Александър Тодоров остава на четвъртата позиция с актив от 1 триумф и 4 загуби. Тимът обаче към момента има шансове за класиране към финалите на ЕвроБаскет 2022, само че те минават през наложителна загуба на Естония от Русия в дуел, който стартира през днешния ден от 17:00 часа. В момента естонците са на трето място с актив от 2 победи и 2 загуби, а на следващия ден се изправят в пряк мач против Северна Македония.

Light work for up there
— FIBA EuroBasket (@EuroBasket) Ненад Димитриевич се разписа с 22 точки, 5 битки и 7 асистенции за успеха на северномакедонците. Андрей Магдевски добави 20 точки, Войдан Стояновски наниза 16, а Джейкъб Уайли добави 13 точки и 7 битки.

За Италия, която позволява втора поредна загуба след тази от Естония през вчерашния ден, Марко Спису наниза 17 точки, Мишеле Витали и Джордано Бортолани означиха по 11 точки, а Габриеле Прочида остана с 10 точки.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР