Мъжкият национален отбор на Русия по баскетбол ще участва на

...
Мъжкият национален отбор на Русия по баскетбол ще участва на
Коментари Харесай

Националният тим на Русия ще играе на турнир в Санкт Петербург

Мъжкият народен тим на Русия по баскетбол ще взе участие на шампионат в Санкт Петербург от 6 до 8 септември като част от подготовката си за международните квалификации против Чехия и България. Това разгласи селекционерът Сергей Базаревич.

"По време на сезона играчите са във форма, само че в този момент не е по този начин. Повечето от тях се завръщат след отмора и не са в игрова кондиция. Вчера опитахме да стартираме да упражняваме в игрови режим, само че не се получи. Затова този шампионат ще ни помогне да влезем във форма ", сподели Базаревич пред съветските медии.

Отборът на Русия стартира през днешния ден подготовка в Новогорск, а преди този момент играчите се подготвяха по самостоятелна стратегия. Един от водачите на отбора Сергей Карасьов съобщи, че Русия би трябвало да победи Чехия и България. "Ние сме експерти и сме длъжни да поддържаме форма. До първата ни среща има две седмици, което е задоволително за подготовка. Длъжни сме за мача с Чехия да сме в цялостна бойна подготвеност. Трябва да спечелим мачовете против Чехия и България', съобщи Карасьов.

Друг съветски национал - Алексей Швед, пък разяснява отсъствието на звездата от НБА Томофей Мозгов. "Мозгов постоянно е идвал да играе за националия тим, само че в този момент го няма, което значи, че фактически не може да пристигна. Ще се постараем да се оправим без него ", сподели Швед. Русия гостува на Чехия на 13 септември и е хазаин на България три дни по-късно.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР