Мъжкият национален отбор на България записа втора поредна загуба в

...
Мъжкият национален отбор на България записа втора поредна загуба в
Коментари Харесай

България пропусна възможности срещу Аржентина и допусна втора загуба в Сиан

Мъжкият народен тим на България записа втора поредна загуба в олимпийския квалификационен шампионат за Игрите в Париж 2024. В третата си среща от Група С в Сиан (Китай) отборът ни отстъпи в оспорван мач пред Аржентина с 0:3 (25:27, 21:25, 29:31) пред погледа на президента на Българска федерация волейбол Любомир Ганев.


Преди мача двата тима бяха с идентичен актив в групата – победа и загуба, като Аржентина заемаше пета позиция, а България – шеста. По правилник квота получават първи два от осемте в потока.

Селекционерът Пламен Константинов не направи никакви промени в стартовия състав. Селекцията му пропусна да поведе в първия гейм, макар мощната игра на обсада и високия % на успеваемост в офанзива. В идващите елементи не се представихме добре на посрещане и още веднъж имахме много брак на начален удар. В третия гейм пропуснахме три геймбола и приключихме дуела без извоюван гейм.

Срещата стартира с две продължителни разигравания, отлична игра на българите на обсада и 3:0 за нас. Селекционерът на Аржентина Марсело Мендес опита да оспори още първата точка, искайки видео повтаряне, само че съдията не зачете митинга. Аржентина съумя да изравни за 3:3, само че неточност на сервис ги лиши от поврат в тези начални минути, а Мартин Атанасов още веднъж ни даде преднина. Соколов направи разликата на 3 точки с мощна офанзива, малко по-късно ас на Колев я усили на 4, а още веднъж българският капитан Соколов накара аржентинския щаб да вземе спиране при 11:6.

Въпреки положителната игра на България в нахлуване, противникът се приближи на 1 точка (13:12) и Пламен Константинов взе първото си спиране. След него Аржентина поведе, само че нашият щаб изиска на два пъти видео повтаряне и това запази задатъка ни (15:14). Ас на Сеганов и единична обсада на Атанасов ни изведоха напред с 19:16, а Мендес още веднъж изиска таймаут. Грешка на Атанасов на начален удар, обсада против Грозданов и сполучлива офанзива на Аржентина докара до ново тъждество (20:20). Блокадата на противника не съумя да спре обаче Алекс Николов, а Николай Колев с обсада от своя страна ни изведе напред 23:21.

Соколов сбърка началния удар, а Мартин Атанасов прати топката в навън за 23:23, което накара Константинов да реагира и да вземе спиране. Силен начален удар на Агустин Лосер докара до геймбол за Аржентина, само че противникът не съумя да се възползва и Алекс Николов върна интригата. Блокаут на Атанасов докара до първи геймбол за нас, само че Николов сбърка на сервис. Аржентинците стигнаха до нов геймбол и несполучливо нахлуване на Атанасов даде гейма за Аржентина – 25:27.

Аржентина поведе с 3:1 във втората част. Българите изравниха след обстановка с наша рекламация за допиране на топката до пода (съдията тук даде жълт картон на състезател на противника, както и последвал ас на Соколов). Срещата влезе в режим " точка за точка ". Мартин Атанасов преодоля тройната обсада против себе си, с цел да изведе отбора ни напред при 15:13.

Подемът ни можеше да бъде пресечен от съдийска обстановка, която оспорвахме. Видео повторението, поискано от рефера, потвърди, че топката е докоснала тялото на Лима и това ни даде задатък от 3 точки (17:14). Мендес взе спиране, а след него селекцията му стигна до поврат след 6 следващи точки. Последвали 3 точки на Соколов задържаха българския състав в гейма за малко. Аржентина стигна до геймбол (21:24), а последвалият сервис не бе посрещнат добре от " трикольорите ". Така " гаучосите " взеха гейма с 21:25 и поведоха с 0:2.

В тази част Константинов пусна за малко Стефан Чавдаров, Аспарух Аспарухов и Илия Петков.

Наши неточности доведоха до преимущество на Аржентина и при започване на третия гейм (2:5). Посрещането ни и осъществяването на начален удар продължиха да не са на равнище и това даде опция да противника да задържи задатъка си от 3 точки (10:13). Разликата стана 4 и Константинов взе спиране. Това повлия позитивно и пасивът бе стопен до 1 точка. – 15:16. Стигна се и до тъждество след мощно изпълнен сервис от Петков и блокаут на Соколов за 17:17. Пропуснахме късмет да излезе напред след шестата неточност на Соколов на начален удар, а аржентинците поведоха с 2 т. (18:20).

Докосване до мрежата върна разликата до единствено 1 точка, само че по-късно българите позволиха топката да падне в полето им за 20:22. Блокада на Соколов върна интригата за 22:22, а той пропусна и да ни изведе напред в идната офанзива. Аржентина извоюва два геймбола (22:24), които пропусна. При първият сгреши Конте на сервис. Атанасов отговори с мощен начален удар, а последвалата офанзива на Палонски отиде в навън, което докара до равенството. Мендес имаше рекламация за допиране на мрежата, като повторението сподели, че няма.

България на три пъти стигна до геймбол, само че не съумя да го реализира. Аржентина на собствен ред пропусна собствен късмет с неточност на Палонски 28:28. Аспарухов сбърка началния си удар, само че Соколов върна интригата в идната офанзива. Аржентина осъществя идващия си геймбол, който затвори и мача след 29:31.

В трети следващ мач капитанът Цветан Соколов приключва с 20 точки. Днес Мартин Атанасов добави 9, а по 7 осъществиха Аспарухов, Грозданов и Колев.

В сряда излизаме против Нидерландия, а срещата още веднъж е с начало 05:00 наше време. Тя ще бъде излъчена директно по Max Sport. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР