Мъжкият национален отбор на България по волейбол започна със загуба

...
Мъжкият национален отбор на България по волейбол започна със загуба
Коментари Харесай

Волейболистите ни с поражение на старта на Лигата на нациите

Мъжкият народен тим на България по волейбол стартира със загуба присъединяване си в тазгодишното издание на Лигата на нациите. Тимът ни взе гейм и поведе в мача, само че отстъпи на Сърбия с 1:3 (25:19, 19:25, 22:25, 20:25 ) в първия си дуел, от група 2 в Отава (Канада).

Селекционерът Николай Желязков стартира със следния стартов състав: Георги Сеганов Радослав Парапунов, Мартин Атанасов, Александър Николов, Светослав Гоцев, Алекс Грозданов, либеро - Мартин Иванов (Светослав Иванов, Аспарух Аспарухов, Добромир Димитров, Денис Карягин, Николай Колев).

Най-резултатен за България бе Радослав Парапунов с 14 точки (1 блок). Александър Николов приключи с 13 точки (1 блок). Светослав Гоцев добави 12 точки (5 блока, 2 аса).

България означи ужасно начало в мача, в което се видяха страсти, себераздаване и голямо предпочитание. Блокадата проработи, сервисът бе на равнище и в средата на гейма бе насъбрана солидна преднина - 15:9. Геймът бе извоюван безапелационно и поведохме с 1:0.

Това обаче не се оказа задоволително за " трикольорите ", с цел да може Николай Желязков да запише победа в дебютния си формален дуел.

Във втория гейм „ плавите “ откриха себе си и се разиграха, до момента в който в българския отбор бе маркиран спад, започнаха и непредизвикани неточности. В средата на гейма сърбите към този момент водеха с 16:9. Селекционерът Желязков предприе рокади, само че те не доведоха до смяна, Сърбия продължи да диктува играта и затвори гейма в своя изгода за равенството 1:1.

Третият гейм бе основен в мача. Отново имаше равноценност и битка за всяка точка. В средата „ лъвовете “ имаха преимущество от две точки - 17:15, само че не съумяха да го запазят. Сърбите поведоха с 21:19 точки, с цел да може в последна сметка да завоюват частта с 2:1.

Диктовката на противника продължи, като в четвъртия гейм. Съперникът ни записа огромна преднина - 18:12. Това докара и до крайната победа за " плавите " - 3:1 гейма.

Следващият дуел на волейболистите ни е на 10 юни от 23.30 часа против Германия.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР