Мъжкият национален отбор на България надделя с 3:0 над тима

...
Мъжкият национален отбор на България надделя с 3:0 над тима
Коментари Харесай

Какво предстои за отбора на България след успеха над Парагвай?

Мъжкият народен тим на България надви с 3:0 над отбора на Парагвай и си обезпечи успеха в минималния формат на мача от плейофите в Световна група II на шампионата за Купа " Дейвис ". Убедителният триумф на българските тенисисти беше подпечатан в срещата на двойки, с която беше открита програмата в днешния втори ден от дуела в столичната зала " София ". В нея дуетът Александър Донски и Александър Лазаров се наложи с 6:3 7:5 над Хуан Борба и Ернандо Ескура.

Победата изпраща България напред в Световна група II и в края на лятото нашите тенисисти ще играят за място в плейофите на Световна група I през 2023 година. Следващият мач на националите ни ще бъде на 16-17 или 17-18 септември 2022 година, като следва чоп да дефинира противника ни.

В откриващия сингъл през вчерашния ден в столичната зала " София " водачът на отбора ни Димитър Кузманов надигра втория избор в състава на гостите Ернандо Ескуро със 7:6(5) 6:0 за малко повече от час. Във втория мач на сингъл Александър Лазаров се наложи с 6:4 6:1 над водещия играч на южноамериканците Даниел Вайехо и по този начин петъчният ден завърши при резултат 2:0 за България.

Източник: БФТ

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР