Мъжкият национален отбор на Австралия пренаписа историята си, след като

...
Мъжкият национален отбор на Австралия пренаписа историята си, след като
Коментари Харесай

Исторически полуфинал за Австралия на Световното по баскетбол

Мъжкият народен тим на Австралия пренаписа историята си, откакто за първи път се класира за полуфинал на международното състезание. В последния четвъртфинал през днешния ден Австралия надделя с 82:70 отбора на Чехия, който бе приятната изненада на шампионата в Китай. Най-доброто класиране на Австралия досега бе пето място през 1982 и 1994г. Срещата бе извънредно равностойна през множеството време, а основна за крайния излаз бе мощната трета част, съобщи Bgbasket.com.

В спор за място на финала Австралия ще се изправи против Испания, до момента в който другият полуфинал опълчва Аржентина и Франция. Отборите, които изгубиха четвъртфиналните си дуели, ще играят за систематизиране на 5/8 място на шампионата. Отпадането на Чехия пък значи, че двете директни квоти от зона Европа за Олимпийските игри следващата година ще получат Испания и Франция.

Срещата започва много оспорвано, като двата тима на няколко пъти си разменяха водачеството. Най-голямата разлика бе 5 точки в интерес на Австралия, само че след първата част резултатът още веднъж бе еднакъв – 17:17. Пати Милс не спря да тормози отбраната на чехите през цялото време, като 13 от точките на тима му през първите 10 минути бяха маркирани точно от него.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР