Мъжките турнири по тенис в Далас, Доха и Мюнхен ще

...
Мъжките турнири по тенис в Далас, Доха и Мюнхен ще
Коментари Харесай

Тенис надпреварите в Далас, Доха и Мюнхен ще бъдат от категория АТР 500 от 2025-а година

Мъжките шампионати по тенис в Далас, Доха и Мюнхен ще претърпят промени през 2025-а година и към този момент ще бъдат от категория АТР 500, оповестяват от международния тенис тур, представени от Ройтерс.

Промоцията за трите съревнования значи, че шампионатите от АТР 250 в Атланта, Лион и Нюпорт следващата година ще бъдат проведени за последно.

Промените в календара са свързани със тактиката " Една визия " (OneVision), в чиято основа са усъвършенствания на тенис оборудванията и спомагателни обезщетения за състезателите. Допълнителните хонорари ще бъдат в размер на 51.7 милиона щатски $ за период от пет години.

" Програмата цели да вдигне равнището на тениса и да отключи нови благоприятни условия за вложения в играта. Радваме се, че шампионатите в Далас, Доха и Мюнхен ще вдигнат статута си. Те оферират добър стандарт за тенисистите и създават трогателен артикул за последователите ", съобщи ръководителят на АТР Андреа Гауденци.

Турнирът в Далас се организира през февруари и ще бъде изместен в друга и към момента неназована локация в града. Съоръжението в Мюнхен пък сега минава цялостна реставрация. Всеки от трите шампионата ще бъде с награден фонд от към 2.8 милиона $ от 2025-а нататък.

След реновациите международният тур към този момент ще включва 16 шампионата от сериите АТР 500, вместо досегашните 13. Седем от деветте Мастърс 1000 съревнования пък ще бъдат удължени до 12-дневен формат от 2025-а година.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР