Мъжките панди близначета в Берлинския зоопарк се готвят за дебюта

...
Мъжките панди близначета в Берлинския зоопарк се готвят за дебюта
Коментари Харесай

Панди близначета в Берлинския зоопарк излизат пред публика

Мъжките панди близначета в Берлинския зоопарк се готвят за дебюта си пред аудитория в четвъртък. Тогава се чака и напор от гости, съобщи ДПА.

Преди първата си социална поява 5-месечните братчета, кръстени Мън Сян и Мън Юан, през днешния ден имат среща с пресата.

Досега феновете на пандите, наричани Пит и Пол от гледачите си, трябваше да се задоволяват с техни фотоси.

"Те са здрави, любопитни, следват майка си по петите и са повече от подготвени за дебюта си пред аудитория ", споделя шефът на Берлинския зоопарк Андреас Книрим.

В зоологическата градина тече подготовка за утрешния претрупан ден. На място ще бъдат сложени спомагателни будки за билети. Охраната ще бъде натоварена със задачата да следи зорко зоната към ограждението на пандите да не стане прекомерно препълнена, съобщи Българска телеграфна агенция.

Женската Мън Мън от типа Голяма панда се снабди с близначетата на 31 август, очаровайки нацията, защото в страната за първи път се раждат представители на типа.

Шестгодишната Мън Мън и сътрудникът й, 9-годишният Цзяо Цин, населяват зоопарка в Берлин от 2017 година Плахите им опити да се чифтосат не дадоха резултат, заради което женската беше подложена на изкуствено осеменяване, напомня организацията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР