Мъжки снежен леопард се е заразил с COVID-19, съобщиха от

...
Мъжки снежен леопард се е заразил с COVID-19, съобщиха от
Коментари Харесай

Леопардът Рамил от зоопарка в Сан Диего е заразен с COVID-19

Мъжки снежен леопард се е заразил с COVID-19, оповестиха от зоологическата градина в Сан Диего, Съединени американски щати.

Служителите решили да тестват Рамил, откакто в четвъртък забелязали, че животното кашля и му тече носът. Леопардът е тестван два пъти - в самия зоопарк, а по-късно и в сертифицирана лаборатория, която е удостоверила коронавирусната зараза.

Към този миг към момента няма изясненост по какъв начин се е заразил Рамил. Скорошно проучване на учени обаче потвърди, че екземплярите от семейство котки и маймуните са най-уязвимите на COVID-19 животни.
През януари точно в същия зоопарк от ковид се разболяха 8 горили, които се заразиха от техния гледач. Те бяха и първите маймуни в света, при които бе регистриран COVID-19. След това зоологическата градина взе решение да ваксинира своите жители със специфична ваксина за животни.
За в този момент Рамил е в устойчиво положение и не демонстрира други признаци. Той обаче не е бил имунизиран. През 2017 ветерани са отстранили едното око на снежния леопард поради зараза, която е имал още преди да дойде при тях.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР