Мъжки работни панталони, за които служителите на търг в Ню

...
Мъжки работни панталони, за които служителите на търг в Ню
Коментари Харесай

Продадоха на търг най-старите дънки в света за 114 000 долара

Мъжки работни панталони, за които чиновниците на търг в Ню Йорк считат, че са най-старите дънки в света, са продадени за  114 000 $ , съобщи Би Би Си.

Те са открити в потопен сандък при корабокрушение през 1857 година покрай крайбрежията на Северна Каролина, имат пет копчета и се счита, че са принадлежали на миньор.

Дънките бяха измежду 270-те сувенира от епохата на Златната тресчица, които бяха продадени за общо близо 1 млн. $. Предметите произлизат от SS Central America, прочут още като " кораба на златото " - 85-метров параход, който през 50-те години на XIX в. е превозвал пасажери до и от Централна Америка до източното крайбрежие на Съединени американски щати.
Прочетете още
Корабът потъва по време на вихър от второкласен през септември 1857 година, като умират 425 от 578-те пасажери и членове на екипажа.
Пътниците потъват дружно с към 21 тона златни монети и артефакти. Мястото на корабокрушението е намерено за първи път през 1988 година
Мъжките работни панталони са били открити от куфар, принадлежащ на   Джон Демент, мъж от Орегон, който може би ги е закупил в Сан Франциско, оповестиха от аукционната компания.

Търгът се организира в Рино, Невада, в западната част на Съединени американски щати, както и онлайн на 3 декември.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР