Мъжката щафета на Норвегия в ски бягането не допусна изненада

...
Мъжката щафета на Норвегия в ски бягането не допусна изненада
Коментари Харесай

Норвегия затвърди доминацията си в ски бягането с титла в мъжката щафета

Мъжката щафета на Норвегия в ски бягането не позволи изненада и завоюва златните медали в най-старата дисциплинираност 4 по 10 километра. Представителите на скандинавската страна затвърдиха превъзходството си при ски бегачите с трета купа от четири старта в мъжката стратегия и пета след триумфите на женската щафета преди ден и Рагхилд Хага в 10-те километра.

Четворката на Норвегия в състав Дидрик Тьонсет, Мартин Сундби, Симен Крюгер и Йоханес Клаебо приключи с преднина от близо 10 секунди пред съветската щафета. Олимпийските състезатели от Русия се бориха доста и до последния пост даже бяха трети, само че със мощен финален пост на Денис Спицов стигнаха до среброто.

Третото място взе щафетата на Франция (Жан Марк Гаяр, Морис Монифика, Клемен Парис и Адриен Бакшайдер), която дублира представянето си от Сочи преди четири години.

Норвегия имаше проблеми единствено на първите два поста в класическия жанр. Тьонсет съобщи едвам пети, откакто се измори на последната обиколка, а Сундби изкачи тима си с едно място. Шампионът в скиатлона Симен Крюгер изигра ролята на Хага от женската щафета, като с доста мощно тичане прати норвежката четворка първа, предавайки на Йоханес Клаебо.

На финален пост първенецът от класическия спринт си поигра на котка с мишка с Адриен Бакшайдер и дълго се движеше зад французина. Когато двамата бяха застигнати от Денис Спицов, Клаебо продължи с руснака, а в последния километър направи доста мощна офанзива и отвори разлика.

 Както постоянно мъжката щафета предложи огромна конспирация.
© Reuters

Както постоянно мъжката щафета предложи огромна конспирация.

Щафетата на Норвегия победи след 16-годишно спиране, като последната купа беше в Солт Лейк сити. Преди това страната завоюва в Гренобъл 1968, Албервил 1992 и Нагано 1998.

Отличието е 24-о за Норвегия от игрите в Пьонгчанг, а с деветия си златен орден страната се изравнява с Германия в класирането по медали. От всички 24 медала извоювани досега, 11 са от ски бягането.

До края на олимпийските игри ски бегачите имат два старта при мъжете и два при дамите. В сряда са отборните спринтове, а идващият уикенд 50 километра за мъже и 30 км за дами.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Пьонгчанг 2018 (194)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР