Мъжката певческа група “Иван Михов от Белозем грабна голямата награда

...
Мъжката певческа група “Иван Михов от Белозем грабна голямата награда
Коментари Харесай

Групата от Белозем с голяма награда от надпяване

Мъжката певческа група “Иван Михов " от Белозем сграбчи огромната премия от Десетия народен фестивал „ Марица пее и танцува “ в харманлийското село Доситеево. Белоземските артисти заеха 1-во място измежду 86 певчески групи от разнообразни точки на страна и се завърнаха със златен орден и плакет. Журито с ръководител артиста Димитър Бонев оцени високо трите песни, изпълнени от гласовитите мъже, и присъединяване им бе бурно приветствано. Наложи се да изпеят и четвърта ария.

Формацията е учредена на 2 септември 2016 година по самодейност на хороводеца Пеньо Генчев-Пенака от Белозем и носи името на огромния тракийски музикант, цигулар и почетен жител на община Раковски Иван Михов. Ръководител на групата е националната певица Ирена Неделчева, която работи сполучливо с женската и на детската певческа група към читалище " Просвета " в Белозем. За късата си креативна работа МПГ " Иван Михов " има доста участия във всички културни мероприятия на община Раковски и в страната. Белоземци имат участия в тв излъчвания и доста състезания. На всяко свое присъединяване се завръщат с призови места, дипломи и плакети, златни медали, в това число и статуетка като притежател на прикани премия за групи. Певческата група има в сбирката си от оценки единствено едно второ място. Групата взе участие на фестивали като " Богородична стъпка " в Старозагорски минерални бани, в с. Добрич първо място и златен орден, на интернационалния фестивал в Свиленград и в Раднево. МПГ " Иван Михов " има осъществени 9 студийни записа, от които 6 се излъчват по фолклорните малките екрани. Предстоят още три нови видеозаписа. Три от репортоарните песни са авторски на Ирена Неделчева и са писани особено за белоземската група.

" От името на цялата група и свое име желая да благодаря на зам.-кмета по културата на община Раковски Божидар Стрехин, който е неразделно до нас на всяко наше присъединяване със акомпанимент на кларинет ", споделя кметът Иван Тачев, който е един от артистите в състава.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР