Мъжете се нуждаят от 2500 калории на ден, а жените

...
Мъжете се нуждаят от 2500 калории на ден, а жените
Коментари Харесай

Калориите, за които често не си даваме сметка

Мъжете се нуждаят от 2500 калории дневно, а дамите - от към 2000. Разбира се, не без значение е и дали спортуваме, и какъв брой се движим, тъй като тогава числата несъмнено ще имат други стойности.
 Храната, здравословният режим и връзката сред храненето и настроението
Ние сме това, което ядем

Защо сме все по-депресирани

Работният ден обаче от време на време се оказва безпределно дълъг, което в доста случаи въздейства и на апетита ни, изключително в случай че сме обядвали прекомерно рано, а имаме още шест часа пред нас да работим. В такива моменти несъмнено прибягваме до чести хапвания на нещо " мъничко ", което да залъже глада ни.

Именно тези чести хапвания на малко каква ли не, само че нездравословна храна, води до банкет на повече калории , в сравнение с би трябвало, а това пък от своя страна до надебеляване.
 Снимка 430832

Защото сандвичите, бисквитите, солетите, газираните питиета и всевъзможни други " дребни закуски ", които си купуваме, съдържат доста повече калории, в сравнение с си мислим. Обикновено посечените калории на етикетите са за по-малко грамаж, в сравнение с е дадената храна или напитка.

Ако си купим 500 мл кола да вземем за пример и на етикета написа 100 калории на порция, в действителност не е конкретизирано, че наличието на цялото шише не е една порция. Изпиваме го и в действителност се оказва, че сме консумирали 200 калории. Ако изядем пакет крекери или солети, гълтаме към 250 калории, което е два пъти повече, в сравнение с си мислим.
 Водата, храната и би трябвало ли да пием, до момента в който ядем
Вредно ли е да пием вода, до момента в който ядем

Подробният отговор на учените

Очевидно доста малко хора осъзнаваме всичко това и одобряваме доста повече калории от нужното, постоянно без да си даваме сметка. Според The Richest една средностатистическа жена употребява спомагателни 100 хиляди калории на година и то единствено с тези " дребни закуски ". Тези 100 хиляди калории се равняват на зашеметяващите 50 спомагателни дни хранене годишно или съвсем два месеца.
 Снимка 430830

Затова в случай че се опитваме да понижим приема на калории, може би е време да наваксваме малко със закуската и обяда си, с цел да се усещаме по-сити денем и да не прибягваме до яденето на разнообразни пакетирани отпадъци.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР