Мъжете рядко отделят време за профилактичен преглед, за разлика от

...
Мъжете рядко отделят време за профилактичен преглед, за разлика от
Коментари Харесай

Безплатни прегледи за мъжете в УМБАЛ “Свети Георги” - Пловди...

Мъжете рядко отделят време за профилактичен обзор, за разлика от дамите, споделя от персонални наблюдения началникът на Клиниката по урология към УМБАЛ “Свети Георги ” ЕАД - Пловдив доцент доктор Маджид Кадим. Това е повода на тях да се посвети целият месец Ноември, когато до самия му край, се провеждат осведомителни акции и безвъзмездни прегледи за сведение за болесттите и рисковете за здравето. Създадено е и международното придвижване Мовембър, с цел да покаже съпричастност и да насърчи за повече профилактични прегледи измежду мъжете. 
 
Безплатни профилактични прегледи ще се проведат и в Клиниката по урология към УМБАЛ “Свети Георги ” ЕАД - Пловдив на бул. Пещерско шосе 66 на 2 декември от 8:30 до 17:30 часа с авансово записан час до 1 декември на тел. 032/ 60 26 91. 

„ Липсата на признаци, или тяхното цялостно игнориране, не е причина за множеството мъже да не се преглеждат. Превантивните ограничения, могат да открият заболяване в ранен етап и по този метод тяхното лекуване е по-лесно, с по-добри лечебни резултати “, счита началникът на клиниката.

Специалистът прецизира още, че съществуват редица болести с безсимптомно протичане. Намаляването на риска от пораждане и развиване на доста болести, изисква мъжете да поемат сами отговорността за цялостното си здраве, като стартират с прегледите.

Много постоянно здравните препоръки включват интервенция на хранене, спортуване, тютюнопушене, използването на алкохол, хигиенични привички и така нататък, само че се пропуща съветът към мъжете да посетят и доктор, добавя още доцент Кадим.

“Контактът с уролог, е връзката на пациента да получи повече и съответна информация за моментното си здравословно положение, а несъмнено и профилирана грижа ”, акцентира експертът.

В Клиниката по урология към УМБАЛ “Свети Георги ” ЕАД - Пловдив работят едни от най-хубавите експерти в страната. Тя разполага с нужната модерна инсталация за осъществяване на диагностични и лечебни процедури. Съвсем скоро следва внедряването на нова инсталация за потребностите на пациентите. 

Началникът на клиниката дава и няколко напълно практични насоки, които могат да се вземат поради. Той ги разделя по възрастови стадии и подчертава върху признаци, проучвания, патологични отклонения и болести, съгласно Световната здравна организация.

При децата от 0 до 14-годишна възраст съществуват вродени аномалии на пикочо-отделителната и полова система, възпалителни болести, травматични увреждания и незабавни положения.

Младите на възраст от 15 до 44-годишна възраст също страдат от възпалителни болести, репродуктивни и онкологични.

При зрялата възраст сред 45 и 90+ години се срещат възпалителни остри и хронични болести, обструктивни проблеми, еректилни разстройства и онкологични болести.

Съветите на доцент Кадим са най-малко един път да се посещава доктор за ехографско проучване на пико половата система, общоприети проучвания на кръв и урина, проучвания на ПСА (туморен маркер на простатната жлеза) за мъже над 50-годишна възраст, тъй като статистиката не е за занемаряване.

За интервала от месец октомври 2021г. до октомври 2022г., в клиниката на бул. Пещерско шосе 66 са признати и лекувани над 7300 пациенти.

Доц. доктор Маджид Кадим е приключил компетентност " Медицина " в Медицински университет - Пловдив през 1988 година Клиничната си компетентност “Урология ” приключва през 1995 година. През 2015 година придобива Общински народен съвет “Доктор по медицина ”. Доц. Кадим продължава образованието си и като спомагателна подготовка записва и приключва магистърска степен “Здравен мениджмънт ” през 2018 година. Преподава урология и обща медицина в Медицинския университет в Пловдив. Участник е в голям брой курсове и семинари в България, Австрия и Германия. Член е на Научния съвет на научно проучвателен институт по медицина към ВУАРР.

 

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР