Мъжете поискаха отвод на наблюдаващия делото прокурор Христо Христов, но

...
Мъжете поискаха отвод на наблюдаващия делото прокурор Христо Христов, но
Коментари Харесай

Задържаните украинци за кражба на 100 бона се явиха ”бушонирани” в съда

Мъжете желаеха отказ на наблюдаващия делото прокурор Христо Христов, само че районните магистрати не почетоха настояването. Мнението на арестуваните е, че точно той е трябвало да съблюдава дейностите на полицията при и след задържането им. Според арбитър Яна Атанасова доказателства, които поддържат изказванието им за принуждение, към този миг липсват.

 

Въпреки това Районна прокуратура – Бургас ще се самосезира и ще извърши инспекция, стана ясно по време на съвещанието, на което се гледаше мярката за неотклонение на двамата украинци. По искане на служебно назначения бранител на арестуваните - Пламен Найденов, мярката им беше гледана при закрити врата. По-рано през днешния ден от държавното обвиняване оповестиха, че ще упорстват за налагането на най-тежката мярка за неотклонение – „ задържане под стража “.

 

„ Не сме отговорни. Срещу нас беше употребен електрошок. Все едно бяхме в Гестапо “, съобщи пред правосъдния състав 37-годишният Шейтанов, който беше подсилен в думите си от Руслан Добровски. Двамата желаеха да бъдат прегледани и записите от камерите в ареста.

 

Мъжете са арестувани за период от 72 часа след профилирана акция на Криминална полиция. По повдигнатите им обвинявания могат да бъдат наказани на затвор от 3 до 15 години. При претърсвания на населяваните от тях жилища е намерено огромно количество принадлежности за осъществяване на кражби – шперцове, къртачни машини, пили и други Иззети са над 110 000 $ и 40 000 евро, добавя Българска телеграфна агенция.

 

Предполага се, че са работили в тандем извънредно интензивно през последните няколко месеца на територията на региона. В хода на следствието е открито, че двамата са осъждани за кражби в Украйна.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР