Мъжете и жените са две различни планети, което често води

...
Мъжете и жените са две различни планети, което често води
Коментари Харесай

Разликите в мисленето на мъжете и жените, които усложняват живота

Мъжете и дамите са " две разнообразни планети ", което постоянно води до спорове. Това сподели Виктория Богданова във връзка Международния ден на мъжа. По думите й мъжката логика на психиката е доста по-просто устроена от женската. Мъжете реагират и мислят повече с лявата страна на мозъка си, тъй като там е по-развита логическата мисъл, те виждат нещата изцяло, до момента в който дамите влизат в елементи и умеят да виждат нещата „ от вътрешната страна “, а мъжете - „ извън “.
" Когато става въпрос за съпоставяне, всеки гледа от друга позиция на обстановката, в която е попаднал. Мъжът е по-прагматичен, по-действен, при мъжете се вижда холеричният характер, който се показва в импулсивност, активност и по-силна превъзбуда ", добави Богданова за организация Фокус.
Тя уточни, че дамата е по-емоционална и по-многопластова, а мъжете не схващат това, тъй като гледат по-конкретно на нещата, работят доста импулсивно , като това е в тяхната природа.
" Има проучвания, които демонстрират, че мъжкият мозък е с 10% по-малък от женския, заради тяхната логическата развитост. Тяхната просветеност е доста по-различна от женската. Това се дължи на по-изразената страст при дамите ", добави още Виктория Богданова. По думите й дамата употребява повече от 20 000 думи дневно и може да се изрази вербално и невербално, до момента в който при мъжа всичко е доста по-конкретно и ясно, тъй като умее да мисли пространствено и накратко.
" Мъжете могат да обобщят всичко доста бързо, а за дамата, с цел да направи такова резюме, й би трябвало доста повече многословност, с цел да стигне до избрани заключения ", уточни още психологът.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР