Мъжете доминират във всички индустрии и светът на модата не

...
Мъжете доминират във всички индустрии и светът на модата не
Коментари Харесай

В света на модата все още доминират мъжете

Мъжете преобладават във всички промишлености и светът на модата не прави изключение - в него управителните позиции се заемат от дами едвам в 14% от случаите, написа в. " Метро ".
 
Таблоидът цитира годишния отчет " Глас рънуей ", който следи за половото неравноправие във модерно сектора. Парадоксален е фактът, че основните консуматори на модата са дамите, които харчат за фешън произведения три пъти повече от мъжете . Но когато стане въпрос за управителни постове, те стават малцинство.
 

В Нюйоркския модерно институт 85% от студентите са от женски пол . Но откакто се дипломират, те получават работа, която не им обезпечава кариерно развиване . 30% от респондентките били уверени, че в случай че си разрешат майчинство, то би се отразило на кариерата им и на израстването им в службата.
 
 Gulliver/Getty Images

В региона на медиите, занимаващи се с мода, ситуацията също е обезпокоително. В издателството Конде Наст, под чиято шапка излизат изданията " Вог ", " Гламър ", " Татлър " и други има наети три пъти повече дами от мъже. Но дамите получават приблизително 66% по-ниски хонорари, спрямо представителите на мощния пол.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР