Мъжът, заподозрян за нападението срещу джамията в Южна Франция вчера,

...
Мъжът, заподозрян за нападението срещу джамията в Южна Франция вчера,
Коментари Харесай

Нападателят на джамия във Франция искал да отмъсти за пожара в Нотр Дам

Мъжът, обвинен за нападението против джамията в Южна Франция през вчерашния ден, при което двама възрастни бяха тежко ранени, споделил на следователите, че желал да отмъсти за опустошителния пожар в парижката катедрала " Нотр Дам ", съобщи ДПА, като се базира на прокурор.

Заподозреният бил уверен, че мюсюлманите са виновни за пожара, сподели прокурор Марк Марие, предава Българска телеграфна агенция.

Разследващите считат, че при пожара в " Нотр Дам " става дума за инцидентен случай.

Според Марие по време на разпита му 84-годишният Клод Сенке признал, че е опитал да подпали вратата на джамията, както и един автомобил, само че отрекъл да е имал желание да убива някого, показва Франс прес.

Разпитът му повдигна въпроси за психологичното му здраве, заради което той е беше прегледан от психиатър, с цел да се откри дали е кадърен да дава отговор за дейностите си, сподели прокурорът.

Двамата потърпевши към момента са в болница и въпреки и животът им да не е в заплаха, евентуално ще имат трайни увреждания, съобщи Марие.

През 2015 година Сенке се явил на районните избори като претендент на френската крайнодясна партия " Национален фронт " (сега " Национален общ брой " ).

Според евродепутатът от " Национален общ брой " Жордан Бардела Сенке не е член на партията още от 2015 година, когато бил изпъден.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар: