Мъжът, заподозрян в убийството на трима души в трамвай в

...
Мъжът, заподозрян в убийството на трима души в трамвай в
Коментари Харесай

Заподозреният за нападението в трамвай в Холандия призна вината си

Мъжът, обвинен в убийството на трима души в трамвай в холандския град Утрехт, е признал виновността си в съда и е споделил, че е работил самичък, предадоха международните организации.
Роденият в Турция Гьокмен Танъш е упрекнат, че на 18 май е стрелял и умъртвил хора в трамвая, воден от терористични подбуди.
"Заподозреният призна виновността си пред арбитър следовател по обвиняванията, които му бяха повдигнати ", заяви прокуратурата и уточни, че обвиненият е споделил, че е работил самичък. Повече детайлности за признанията му не се оповестяват.
Холандски съд по-рано през днешния ден реши срокът за задържане на Танъш да бъде продължен с две седмици, съобщи Асошиейтед прес.
Танъш бе задържан няколко часа след стрелбата в понеделник. Според прокуратурата мъжът, който има дълго правосъдно досие, не е познавал жертвите си, а някои събрани по делото данни будят съществени съмнения, че е работил по екстремистки подбуди. Властите обаче не престават да проверяват дали той не е имал и други персонални претекстове, отбелязва Ройтерс.
След две седмици Танъш ще се яви още веднъж в съда. Тогава задържането му може да бъде удължено до 90 дни.
Четиридесетгодишен мъж, арестуван, тъй като Танъш е бил задържан в къщата му, през днешния ден беше освободен, защото не бяха открити доказателства, че е бил забъркан в стрелбата, споделиха прокурори.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР