Мъжът, задържан за нападения с нож в търговски център в

...
Мъжът, задържан за нападения с нож в търговски център в
Коментари Харесай

Повдигнаха обвинения в тероризъм на нападателя в мол в Манчестър

Мъжът, арестуван за набези с нож в търговски център в британски град Манчестър през днешния ден, е задържан по обвиняване в тероризъм, заяви локалната полиция.
Четирима ранени след офанзива с нож в Манчестър Нападателят е задържан, проверява се терористичен претекст
Според зам.-полицейския шеф на Манчестър Ръс Джаксън управляващите не знаят какъв тъкмо е претекстът за офанзивата на нападателя в мола „ Арндейл” в центъра на града. „ Той е подбирал жертвите си инцидентно, работил е брутално и, несъмнено, това е било извънредно травматично за всеки, който е станал свидетел”, разяснява полицейският шеф.

Според него ранените с нож са няколко души. Те са настанени в болница. Според локални медии един от тях е съществено потърпевш.

От българското Министерство на външните работи оповестиха, че няма потърпевши българи при нападенията.
Мъжът влезнал в мола към 11:45 ч, въоръжен с огромен нож. Двама невъоръжени служители на реда обаче се изпречили пред него и той ги подгонил, а те поискали незабавно помощ от сътрудниците си.

Според предварителните сведения нападателят е към 40-годишен.

Британският министър председател Борис Джонсън сподели, че е шокиран от случая и благодари на управляващите за професионалната им реакция. „ Моите мисли са с потърпевшите и засегнатите”, се споделя в негово изказване по случая.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР