Мъжът, задържан след серията от нападения с нож в търговски

...
Мъжът, задържан след серията от нападения с нож в търговски
Коментари Харесай

Задържаният за атаката с нож в Манчестър е обвинен в тероризъм

Мъжът, арестуван след серията от набези с нож в търговски център в северния британски град Манчестър през днешния ден, е задържан по обвиняване в тероризъм, заяви локалната полиция, представена от АП.

Според заместник-полицейския шеф на Голям Манчестър Ръс Джаксън управляващите не знаят какъв е претекстът за офанзивата на нападателя в мола "Арндейл " в центъра на града, само че той е подбирал жертвите си "случайно, работил е брутално и, несъмнено, това е било извънредно травматично за всеки, който е станал очевидец " на действието му. Според него ранените с нож са няколко души. Те са настанени в болница. Според локални медии един от тях е съществено потърпевш.

Мъжът влезнал в мола към 11:45 ч, въоръжен с огромен нож. Двама невъоръжени служители на реда обаче се изпречили пред него и той ги подгонил, а те поискали незабавно помощ от сътрудниците си. Според предварителните сведения нападателят е към 40-годишен.

Британският министър председател Борис Джонсън сподели, че е "шокиран от случая " и благодари на управляващите за професионалната им реакция. "Моите мисли са с потърпевшите и засегнатите " от случая, се споделя в негово изказване по случая, представено от ДПА.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР