Мъжът, в чийто дом намериха обесена жена, остава в арестаПостоянна

...
Мъжът, в чийто дом намериха обесена жена, остава в арестаПостоянна
Коментари Харесай

Мъжът, в чийто дом намериха обесена жена, остава в ареста

Мъжът, в чийто дом откриха обесена жена, остава в арестаПостоянна мярка „ Задържане под стража “ наложи Окръжният съд на 74-годишния Димитър Караколев от Пазарджик, упрекнат за гибелта на 37-годишна жена , открита обесена в дома му. След първичните догатки за гибел по несъобразителност през днешния ден прокуратурата го упрекна в съзнателно ликвидиране.

В правосъдната зала се разбра, че Караколев има и по-стара присъда от 1988 година - 1 година затвор. Прокурорът по делото стимулира настояването за най-тежката мярка и с това, че той няма семейство, което да го задържа, и можа да се укрие и да извърши друго закононарушение. Фактът, че Димитър е завързал дамата и е сложил примка на шията й съгласно обвинителката недвусмислено приказва за предумисъл.

Адвокатът на възрастния човек - Иван Главчев, обаче опонира, че обвиняването би трябвало да остане за причиняване на гибел по несъобразителност. От думите му се разбра, че дядото прибрал в дома си 37-годишната Таня Братанова от страдание, да не мръзне.

В понеделник се стоплила и си тръгнала, само че във вторник не желала да си върви. Стопанинът се опитал да я прогони, тя го нападнала и го блъснала с секира по главата. Затова той решил да повика полиция, само че преди да тръгне към ръководството, я завързал със остарели чаршафи, колан и връзки за обувки да не направи пакост.

Когато отишъл, дежурният му споделил, че няма свободен екип. Докато се освободи някой, минали час и половина. Нямало по какъв начин да знаят, че е заплашен живот, с цел да работят като при изключителни условия. През това време Таня евентуално в опит да се освободи е стегнала към врата й. Главчев изиска клиентът му да бъде освободен, защото страда от глаукома и е мъчно преносим.-->

Преди съвещанието майката на починалата налетя да бие задържания за гибелта на щерка й, по тази причина се наложи наложително да бъде изведена отвън постройката на съда. В залата присъстваше братът на Караколев. След съвещанието той ракзаза, че Димитър не е клошар.

Преди години работел в Коми, откъдето не му платили, по тази причина останал на минимална пенсия. Затова и се принуждавал да събира остарели кашони, с цел да изкарва по нещо от горната страна. Мъжът описа още, че самият той преди години е бил общински чиновник, общински консултант и даже правосъден заседател тъкмо по каузи като това против брат му. Увери, че са честни хора и не биха направили закононарушение.

Припомняме, че трупът на дамата беше открит вечерта на 4 декември, откакто 74-годишния Димитър самичък повикал полиция в дома си, с цел да го отърве от натрапилата му се жена. Първоначалната версия за любовна връзка и връзване като част от интимна игра отпадна.

Решението за налагане на най-тежката мярка може да се апелира пред Апелативния съд в Пловдив. Заседанието по проблема е планувано за 13 декември.

Чуйте повече за случилото се от юрист Иван Главчев.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР