Мъжът, уредил миналата година срещата на най-големия син на американския

...
Мъжът, уредил миналата година срещата на най-големия син на американския
Коментари Харесай

"Ню Йорк таймс": Тръмп-младши знаел, че Кремъл опитва да помогне на баща му на изборите

Мъжът, уредил предходната година срещата на най-големия наследник на американския президент с съветска адвокатка, пратил имейл до Доналд Тръмп-младши, с цел да му каже, че съветското държавно управление пробва да помогне на татко му да стане президент.

Това написа в. " Ню Йорк таймс ", като се базира на трима неназовани източници, осведомени с мейла, изпратен от публициста Роб Голдстоун.

Според изданието в имейла е било казано, че информацията, която Тръмп-младши може да получи от съветската адвокатка, в случай че се съгласи на среща с нея, е компрометираща за Хилари Клинтън, която беше конкурент на Тръмп на президентските избори предходната година. През уикенда " Ню Йорк таймс " писа, че срещата се провела в Ню Йорк на 9 юни 2016 година, в наличието на някогашния началник на акцията на тогавашния кандидат-президент Тръмп Пол Манафорт и на зетя му Джаред Къшнър. На нея обаче не били показани никакви компромати, твърди синът на президента.

Голдстоун удостовери по-рано пред " Асошиейтед пред ", че е уредил срещата от името на собствен клиент, съветският поп реализатор и предприемач Емин Агаларов, за чието семейство " Вашингтон пост " написа, че е близо до президента Владимир Путин. Руски издания напомнят, че Арас Агаларов, бащата на артиста, държи холдинга за недвижими парцели Crocus Group и провел с Доналд Тръмп-баща, тогава строителен бизнесмен, състезанието " Мис Вселена " в Москва през 2013 година С Тръмп-младши Арас Агаларов считал да подписа договорка в строителството, само че тя по този начин и не се състояла.

Адвокатка Наталия Веселницкая твърдяла, че разполага с информация за противозаконни дарения за акцията на Националния комитет на Демократическата партия, само че не предоставила такива данни. От Белия дом отхвърлят в диалога сред Тръмп-младши и Веселницкая да е имало нещо извънредно. " Срещата е била доста къса и от нея нищо не е последвало, " сподели представителят на президентската администрация Сара Сандърс, представена от " Ройтерс ". Подобен беше коментарът и на самия Голдстоун, съгласно който при започване на диалога Веселницкая направила мнения за финансирането на акцията и минала на въпроса за възбраната в Съединени американски щати да се осиновяват съветски деца. Тогава Тръмп-младши прекъснал срещата.

" Не знаем за Веселницкая "

Тръмп-младши призна, че е имал интерес да получи компрометираща информация за съперничката на татко си на президентските избори, само че не даде признаци да е знаел, че Веселницкая може да е подставено лице на Кремъл, прецизира " Ройтерс ".

Междувременно представителят на Кремъл Дмитрий Песков разгласи, че администрацията на президента Владимир Путин не знае нищо за Веселницкая и отхвърли да има връзки сред нея и публична Москва. " Не, не знаем, нито, несъмнено, можем да следим срещите на всички съветски юристи в страната и в чужбина, " сподели Песков, представен от ТАСС.

Тръмп-младши във фокуса на " съветското следствие "

В понеделник, след първите изявления на " Ню Йорк таймс " за срещите му, Тръмп-младши нае юрист, който да го съставлява в " съветските следствия ". Същия ден авторитетни представители на републиканците в Конгреса също започнаха да показват терзанията си поради срещите на сина на Тръмп с съветски жители, отбелязва " Ройтерс ". Сред обвинените, които е защитавал новият му юрист Алън Футърфас, са лица, съдени за връзки с проведената престъпност, съветски хакер и чиновници, упреквани в административни закононарушения. Не е ясно дали Футърфас стои зад изказванията на Тръмп-младши от уикенда, написа " Ройтерс ".

Сюзан Колинс, която е част от комисията по разузнаването към Сената (един от органите, които водят следствие за връзки на екипа на Тръмп с Русия), прикани Тръмп-младши да свидетелства. " Комисията би трябвало да беседва и с него, и с останалите, посетили срещата, " сподели тя пред кореспонденти в конгреса. Същото предпочитание да беседва със сина на президента изяви и сенаторът Марк Уорнър, който е най-високопоставеният демократ в комисията. По думите му дружно с републиканеца Ричард Бър, който я оглавява, двамата ще решат дали Тръмп-младши да свидетелства навън чуване или на поверителна среща. Бър обаче не удостовери, че такова чуване ще се състои сигурно.

Всичко, което би трябвало да знаете за:Президентът Тръмп (469)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР