Мъжът, убил 51 мюсюлмански поклонници в джамията в Крайстчърч, беше

...
Мъжът, убил 51 мюсюлмански поклонници в джамията в Крайстчърч, беше
Коментари Харесай

Повдигнаха обвинение на терориста от Крайстчърч

Мъжът, умъртвил 51 мюсюлмански поклонници в джамията в Крайстчърч, беше публично упрекнат в тероризъм, заяви полицията в Нова Зеландия.

 © БГНЕС
" Официално е повдигнато обвиняване за осъществяването на терористичен акт по член 6А от Закона за битка с тероризма от 2002 година против Брентън Тарант ", се споделя в изказване на полицията.

Съобщава се, че в допълнение към терористичното обвиняване, в този момент Тарант е изправен пред 51 обвинявания за ликвидиране и 40 за опит за ликвидиране по време на офанзивите на 15 март в новозеландския град.

На 15 март 28-годишният австралиец Брентън Тарант разстреля 51 души в две джамии в Крайстчърч. Неговият акт беше наказан остро от цялата новозеландска и международна общност.
 ​Нападателят от Крайстчърч се изправя пред съда с 50 обвинявания в ликвидиране ​Нападателят от Крайстчърч се изправя пред съда с 50 обвинявания в ликвидиране
Човекът, упрекнат в осъществяването на нападенията в джамии в Крайстчърч предишния месец, ще бъде изправен пред 50 обвинявания в ликвидиране, когато се появи в с...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР