Мъжът ще остане в ареста за 24 часаИма вече задържан

...
Мъжът ще остане в ареста за 24 часаИма вече задържан
Коментари Харесай

Има задържан за случая на жестокост към куче в София

Мъжът ще остане в ареста за 24 часа

Има към този момент арестуван за случая на проявена свирепост към бездомно куче в столичния квартал „ Карпузица “, оповестиха за от Столична дирекция на вътрешните работи. Мъжът ще остане в ареста за 24 часа, формирано е досъдебно произвеждане.

Видеокамера е снимала по какъв начин мъж примамва с храна доверчивото четириного, отнася го някъде и след два часа го връща в безпомощно положение.

На фрагментите на охранителна камера се вижда мъж, който примамва кучето с храна. Близо 4 часа по-късно го връща на същата улица, само че към този момент неподвижно с голям брой рани и строшен челен крайник. Защитници на животните настаняват кучето в подслон и получават сигнали, че е пребито. Така стигат до охранителната камера и мъжът от фрагментите е разпознат.

Заподозреният живее на метри от мястото, където кучето Мечо е намерено с изпочупени крака. Снимката му се популяризира в обществените мрежи, само че едвам през днешния ден Министерство на вътрешните работи започва следствие.

Това стана, откакто над 2000 души се сплотиха в онлайн групата „ Справедливост за 10-годишния Мечо “.

Съсед, поискал анонимност споделя за обвинения пред дома му: „ Имаше сигнали, че той е измъчвал и котки, сигнализирано е преди време в полицията, само че няма резултат. Този човек не е добре. И мен ме е боязън да не ми направи нещо като приказвам. Хората тук протестираме, с цел да извърнат внимание и да се спре това насилие над животни “.

Засега Мечо остава във ветеринарната клиника на приюта. Опериран е, само че му следва дълъг интервал на възобновяване.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР