Мъжът се опитва да поправи и подобри жената само ако

...
Мъжът се опитва да поправи и подобри жената само ако
Коментари Харесай

Струва ли си да промените външния си вид в името на мъж

„ Мъжът се пробва да поправи и усъвършенства дамата единствено в случай че не я обича, не й се възхищава и не е удовлетворен от връзката “, предизвестява ни психологът Олга Юрковска

 

Не е загадка, че единствено обичаният човек може в действителност да нарани. Обидните думи на сътрудник или другари могат елементарно да бъдат пренебрегнати, без да им се придава никакво значение. Но какво да извършите, в случай че вашият обичан внезапно стартира да търси дефекти във вас с подобен възторг, като че ли се явява на изпит за купата „ трол от 80-то равнище “, от което зависи бъдещата му кариера? Как да отговорим на предлагането да правим цялостна „ смяна “ на външния тип и да станем олицетворение на фантазиите му?

 

Не бързайте да отидете на консултация с еластичен хирург и да обсъдите с него преимуществата на другите типове импланти.

 

Нека се опитаме да разберем какво движи мъжете, които убеждават жена си да си направи мамопластика.

 

 

Жената като „ аксесоар “

 

Много мъже се пробват да се оправят със подозрението в себе си, ставайки притежатели на най-модерните и комплицирани устройства. И не става дума единствено за десетия iPhone – техните спътници постоянно са със статус „ аксесоар “.  Да има секси хубавица до себе си, това значи, че е победител в номинацията „ О, Боже, какъв мъж “.

 

„ Ако увереността и възприятието за цялост на мъжа зависят от „ външни фактори “, в случай че за него е значимо какво споделят другите, той стартира да се пробва да преправи една жена “, разяснява фамилен психолог Светлана Бояринова. А колежката й Анета Орлова изяснява какво ще заплати брачната половинка за опита на мъжа си да се наложи за нейна сметка.

 

„ Зависимите дами, които са привикнали да се приспособяват и непременно да поддържат връзки, без значение от тяхното качество, попадат в клопката на домакински Пигмалион, „ преоформяйки се “, с цел да угодят на мъжа. С годините те светят все по-малко с вътрешна светлина. И колкото и интервенции да са били направени, в случай че една жена не одобри себе си, тя губи магнетизма си “, предизвестява специалистът.

 

Освен това Орлова е сигурна, че „ несъразмерната фиксация върху личния външен тип е симптом на тийнейджърска рецесия, а за 35-годишен човек е симптом на инфантилност “.

 

„ Такива дами би трябвало да пораснат психически и да станат самостоятелни, като обръщат внимание на добродетелите, които не се губят с годините, а стават все по-ценни “, поучава психологът.

 

 Защо пластмасата не ни отървава от комплексите и не оказва помощ за уреждането на персоналния живот?

 

„ Мъжът се пробва да поправи и усъвършенства дамата единствено в случай че не я обича, не й се възхищава и не е удовлетворен от връзката “, предизвестява ни психологът Олга Юрковска.

 

„ Няма значение от коя част от тялото е неудовлетворен брачният партньор или гаджето ви, посланието му се дешифрира в съзнанието ви по следния метод: „ Не те обичам, не те желая такава, каквато си! При теб нещо не е наред, значи е и при мен “.

 

„ Ако една жена физически се е трансформирала доста от началото на връзката и думите на мъжа не са безпочвени, тогава тематиката би трябвало да се разиска. Помолете за помощ, може би обяснете за какво това се е случило, намерете компромис дружно. Пример – в случай че дамата е качила килограми след раждането, мъжът може да и оказва помощ с децата и семейството, с цел да може тя да спортува. Но в случай че дамата е същата, каквато е била, само че мъжът внезапно взема решение да я „ преправи “, би трябвало да спре това. “, предлага специалистът.

 

„ Трябва да сте подготвени да „ наложите наказания “ и даже да сте подготвени да прекратите връзката, в случай че мъжът не е подготвен да ви одобри такава, каквато сте. И, несъмнено, няма потребност да се намесвате, в случай че самият мъж желае да си тръгне или ви плаши с това “, безапелационна е психоложката.

 

„ Признайте пред себе си – този мъж не ви обича и не ви прави оценка, вие го напрягате и дразните. Такива връзки би трябвало да бъдат прекъснати, с цел да дадете и на себе си, и на него късмет за взаимна обич “, показва Олга Юрковска.

 

„ Важно е да можете да прекъсвате връзки, в които дамата губи себе си, а мъжът подхранва нарцистичната си същина с нейната обич и боязън да не го загуби. Всъщност този единствено на пръв взор нарцистичен и самонадеян човек има доста искания към себе си, тъй че за какво да се превръщате в гориво за обработка на проблемите му?

 

 

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР