Мъжът попада зад решетките, след като на 19 февруари 2000

...
Мъжът попада зад решетките, след като на 19 февруари 2000
Коментари Харесай

Рангел, Който Уби Жестоко Дете Съди България За 150 000 Лв, Защото Не Му Е Комфортно В Затвора!

Мъжът попада зад решетките, откакто на 19 февруари 2000 година в село Куртово Конаре убива момче с 11 удара с железна тръба по главата. После влачи тялото му до основното шосе, с цел да инсценира злополука. Първоначално даже съумява да заблуди полицията, която доста дълго време проверява пътен случай.

Бащата на жертвата обаче се усъмнява, ревизира в двора на дядо му и попада на ужасяващи локви кръв, което насочва работата по случая в вярната посока. Резултатите от аутопсията също са безапелационни – детето не е прегазено.

Във съдбовната вечер към 20,00 часа 19-годишният тогава Каваков играе с 6 много по-малки деца, измежду които и убитият по-късно Костадин. Прилъгал го, че ще му даде пишеща машина, по тази причина момчето тръгнало с него. Какви са претекстовете за жестокото закононарушение, и до момента не е ясно. За да прикрие действието си, мъжът захвърлил тялото на асфалта, където било открито от инцидентно преминаващи с кола хора.

След залавянето му Рангел прави цялостни признания и демонстрира на полицията къде е скрил тръбата с прикован към нея токмак, с която е удрял с нечовешка свирепост главата на Костадин. Пред съда се пробва да се показа като неуравновесен, с цел да избегне пандиза. Назначените експертизи обаче демонстрират, че е с задоволително здрав разсъдък, с цел да дава отговор за постъпките си. Прокуратурата желае доживотна присъда, само че в последна сметка му дават единствено 20 години, оповестява Дарик.

В началото на наказването си Каваков лежи в София, откъдето няколко пъти е изпращан в Специализираната психиатрична болница в Ловешкия затвор. За 5 години даже е бил настанен в общежитие „ Кремиковци “ в група за възрастни и заболели лишени от независимост. На 13 юни 2011 година е изместен в Пазарджишкия затвор.

Справки от трите места за отнемане от независимост сочат, че във всички килии, където е обитавал, има задоволително повърхност и естествени условия. Имали са прозорци, санитарни възли с топла вода, правени са обработки против инсекти и гризачи. Получавал е задоволително храна.

Съдебно-медицинска експертиза пък сочи, че опитите за самоубийство на Рангел са бутафорни, с цел да бъде настанен в болница, а неприятните битови условия, в случай че въобще има такива, не му правели усещане. Те не можели да са причина за загубата на зъбите, които по рождение били криви и даже при съвършен живот са щели да опадат рано. Вещото лице открива още, че Каваков заменя отпусканите му сапуни и шампоани за цигари.

Претенциите на мъжа са отхвърлени. Решението е неокончателно.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР