Мъжът от Давос“ и Жената от Давос“ не се представят

...
Мъжът от Давос“ и Жената от Давос“ не се представят
Коментари Харесай

Заслужава ли си още Давос?

„ Мъжът от Давос “ и „ Жената от Давос “ не се показват толкоз решително в наши дни. Племето, присъстващо на конференцията, беше разпознато от политолога Самуел Хънтингтън през 2004 година като световен хайлайф, който „ няма доста потребност от национална преданост, гледа на националните граници като на спънки, които за благополучие изчезват, и вижда националните държавни управления като останки от предишното “. Как са се трансформирали времената.

Докато към 300 обществени персони и 1600 бизнес водачи се събират за 54-тото годишно алпийско свиждане на Световния стопански конгрес тази седмица, неговият глобалистичен raison d'être се отдръпва. Националната лоялност е на мода. Границите към този момент не се смятат за трудности, а за отбрана - най-малко от някои. Голямата страна към този момент не е анахронизъм. И по този начин, какъв е смисълът от Давос в този момент?

Някои ще настояват, че разпадането на „ консенсуса от Давос “ прави още по-важно събирането на световни политически и бизнес водачи. Заплахите за международната непоклатимост се умножават, ка...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР