Мъжът, осъден за убийството на Кристин Смарт, е нападнат в затвора и е хоспитализиран в тежко състояние

...
КОАЛИНГА, Калифорния (AP) — Мъжът, осъден за убийството на Кристин
Коментари Харесай

КОАЛИНГА, Калифорния (AP) — Мъжът, осъден за убийството на Кристин Смарт, която изчезна от калифорнийски колеж преди повече от 25 години, е бил хоспитализиран, след като е бил нападнат в щатския затвор, каза неговият адвокат в сряда.

Пол Флорес е бил отведен в сряда от щатския затвор Pleasant Valley в Coalinga във външна болница, където е бил в тежко състояние, според департамента на Калифорния на корекциите и рехабилитацията.

Департаментът не потвърди, че Флорес е бил нападнат, като говорителка каза по имейл, че обстоятелствата около нараняването му се разследват и подробности няма да бъдат освободени веднага.

Адвокатът му, Харолд Мезик, каза, че е бил уведомен от служители на затвора, че Флорес е бил нападнат в сряда, въпреки че няма никакви подробности.

„Просто се моля за възстановяването му“, Мезик каза.

Флорес беше преместен в затвора Central Valley едва миналата седмица от държавния затвор North Kern, каза Mesick.

North Kern е мястото, където затворниците се приемат и обработват, преди да бъдат разпределени в друго съоръжение.

Флорес беше осъден през март на 25 години до доживотен затвор за убийството на Смарт.

19-годишният младеж изчезна от Калифорнийския политехнически държавен университет в Сан Луис Обиспо на живописното централно крайбрежие на щата през уикенда на Деня на паметта през 1996 г.

Останките й никога не са открити, но тя е обявена за законно мъртва през 2002 г.

Прокурорите твърдят, че Флорес, сега на 46 г. уби Смарт по време на опит за изнасилване на 25 май 1996 г. в стаята му в общежитието на университета, където и двамата бяха студенти първа година. Той беше последният човек, видян със Смарт, докато я привеждаше вкъщи от парти извън кампуса.

Флорес беше арестуван през 2021 г. заедно с баща си, който беше обвинен, че е помогнал да се скрие тялото на Смарт. Флорес беше осъден за убийство първа степен миналия октомври.

Отделно жури оправда 81-годишния Рубен Флорес, че е съучастник след факта.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР