Мъжът, обвинен за убийствата на двама души при атаката срещу

...
Мъжът, обвинен за убийствата на двама души при атаката срещу
Коментари Харесай

Нападателят на синагогата в Хале призна вината си

Мъжът, упрекнат за убийствата на двама души при офанзивата против синагогата в източногерманския град Хале, е признал виновността си за действието, както и че го е направил по десноекстремистки и антисемитски претекстове, заяви немската федерална прокуратура, представена от ДПА.

Въоръженият с огнестрелно оръжие нападател се опита да щурмува еврейския храм, цялостен с богомолци, в сряда по време на свещения еврейски празник Йом Кипур. След като нахлуването му в синагогата бе предотвратено от защитата ѝ, той простреля двама души отвън храма.

Според немските управляващи, които към този момент квалифицираха нападението като тероризъм, 27-годишният Щефан Байе желал да имитира сходни осъществени към този момент другаде по света сходни набези, а по-късно самият той да бъде подправен при следващи офанзиви на други десни екстремисти.

Германски медии, представени от английския в. " Гардиън ", оповестяват, че една от аргументите броят на жертвите да бъде най-малък, е, че терористът употребявал домашно модифицирано оръжие, което непрестанно правело засечки. Свидетели видели, по какъв начин той на няколко пъти насочвал оръжието против инцидентни хора извън, само че при натискане на спусъка изстрел не последвал, от което той почнал да се изнервя. През цялото това време нападателят предавал онлайн в интернет платформата " Туич " дейностите си благодарение на камера, инсталирана върху металната му каска на главата.

Президентът на Централния еврейски съвет в Германия упрекна полицията, че е реагирала мудно и е разрешила на нападателя няколко минути да " работи " пред синагогата, пробвайки се да извърши замисъла си. " Скандално е, че синагогата в Хале не е предпазена от полиция в заветен ден като Йом Кипур ", сподели Йозеф Шустер.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР