Мъжът, обвинен в убийството на 51 души в атаката на

...
Мъжът, обвинен в убийството на 51 души в атаката на
Коментари Харесай

Нападателят от Крайстчърч е обвинен в тероризъм

Мъжът, упрекнат в убийството на 51 души в офанзивата на джамиите в Крайстчърч , е упрекнат в тероризъм , оповестява полицията в Нова Зеландия, представена от БиБиСи.

Брентън Тарант е упрекнат в " присъединяване в терористичен акт ", той към този момент е упрекнат в ликвидиране и за опит за ликвидиране след нападението на 15 март. След това той би трябвало да се яви в съда през юни. Това е първият случай на упрекнат в тероризъм по този закон в Нова Зеландия .

Полицията , която организира срещи със фамилиите на жертвите и другите оживели , с цел да ги осведоми за обвиняването, преди да бъде оповестено, съобщи, че се е съветвала с правни специалисти и прокурори , преди да вземе решение.

Нападателят, който е държан в изолираност в пандиза в Оукланд в Пареморемо, последно се яви посредством видеовръзка в съда през април . Тогава съдията разпореди да се подложи на проби за психологично здраве .

Задържаният към момента не се е произнесъл по обвиняванията .
 Гутериш в Нова Зеландия: Създаваме международен проект за битка с езика на омразата
Гутериш в Нова Зеландия: Създаваме международен проект за битка с езика на омразата

Гутериш посети джамията Al Noor в южния град Крайстчърч, където нападател мазета повече от 40 души

Той е упрекнат, че е прострелял мъже, дами и деца , до момента в който се молят в две от джамиите в Крайстчърч: джамията " Ал Нур " и ислямският център на " Линуд ". По-рано арбитър разпореди лицето на 28-годишния да не се демонстрира .

Две седмици след нападението повече от 20 000 души се събраха на работа и поклонение в чест на починалите.

След това, през април, депутатите в Нова Зеландия гласоподаваха възбрана на полуавтоматичните оръжия , с цел да се предотврати сходна бъдеща покруса.

В интернационален проект, министър-председателят Джасинда Ардерн се бори и приканва държавни управления и софтуерните компании да подобрят напъните си за справяне с екстремисткото наличие онлайн .

" Призивът от Крайстчърч " е в отговор на публикуваното онлайн видео от нападателя , който предаваше онлайн офанзивата, гледана хиляди пъти.

Призивът към този момент е подсилен от Австралия, Германия, Индия и Швеция , както и софтуерни колоси Фейсбук, Amazon, Гугъл, Twitter и Microsoft .

Съединени американски щати обаче отхвърлят да вземат участие .
 Ардърн: Съединени американски щати се провалиха в контрола над оръжията
Ардърн: Съединени американски щати се провалиха в контрола над оръжията

След нещастието в Крайстчърч, министър председателят се разгласи за промени
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР