Мъжът, наранил картината на Иля Репин Иван Грозни и неговия

...
Мъжът, наранил картината на Иля Репин Иван Грозни и неговия
Коментари Харесай

Вандал разказа защо е наранил картина на Иля Репин

Мъжът, наранил картината на Иля Репин " Иван Грозни и неговия наследник Иван - 16 ноември 1581 г . " в Третяковската изложба декларирал, че е налетял на платното откакто изпил 100 г водка и тя го е " превзела ". Това излиза наяве от видео, което е публикувано от Министерството на вътрешните работи на Русия, представено от РИА Новости.

" Дойдох да види картината. В осем вечерта на път да си потегли в бюфета изпих 100 г водка и... Водка не пия, само че не щеш ли тя ме завладя ", призна той, потвърждавайки, че е нанесъл удар по картината с железна стойка.

Източник от правоохранителните органи описа пред съветската организация, че мъжът е пристигнал от Воронеж.

Реставраторите са създали неотложни спешни действия - извлекли са осколки, свалили са рамката и самата картина е пренесена в реставрационната. Те изследват повредата на картината и създават стратегия за възобновяване й.

Това не е първата офанзива против този шедьовър на Иля Репин . Още до момента в който художникът е жив на 16 януари 1913 година иконописецът-старообрядец Абрам Балашов по време на душевна болест нанесъл три удара с нож на картината. Тогава е мощно развалено лицето на изображението и се е наложило Репин на практика да го сътвори още веднъж.

Картината " Иван Грозни и сина му Иван - 16 ноември 1581 година " (по-известна като " Иван Грозни убива сина си " ) е нарисувана през 1883-1885 година Първото й проявление пред аудитория е през 1885 г.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР