Мъжът, нападнал с ножица и държал медицинска сестра като заложник,

...
Мъжът, нападнал с ножица и държал медицинска сестра като заложник,
Коментари Харесай

Свобода за мъжа, нападнал с ножица и държал медицинска сестра като заложник

Мъжът, нападнал с ножица и държал здравна сестра като пленник, към този момент е на независимост. Оказва се, че полицията към момента не е търсила пациента, който в четвъртък през нощта заплаши здравна сестра от незабавния център във Велико Търново.

Сестрата споделя пред БТВ за претърпяната експанзия. По време на нощната промяна дежурният незабавен екип от 5 дами приема пияния и оцапан с кръв пациент. Усмиряват го с полиция и защита и не престават работа. Няколко часа по-късно здравната сестра Красимира Йорданова остава сама в неотложния кабинет, когато чува мъжки глас. „ Аз не чаках. Той беше до вратата, на нашето бюро, целия оцапан с кръв. Бюрото, журнала, всичко беше в кръв, беше хванал в ръката си канцеларска ножица със супер дълго острие. Той беше до главата ми и крещеше: „ Ще те убия, ще ми точите кръвта!”. Красимира се опасява да покаже лицето си. Разказва обаче още, че едвам е съумяла да подпре вратата от противоположната страна, само че през процепа мъжът опира ножицата във врата ѝ.

По телефона споделя на сътрудниците си, че е в заплаха. „ Чух адско думкане по вратите на незабавното. В тоя миг аз разбрах, че са ме заключили и съм му заложник”, добави Красимира Йорданова. Четирите минути до момента в който от защитата и СОТ-а разрушават вратата за сестрата минават като часове. Днес здравната сестра още веднъж е на работа, а пациентът, който за малко да отнеме живота ѝ, е в дома си.

„ Не съм на себе си, не мога да ви кажа. Тази заран вървях да се оправдавам в болничното заведение. Спомням си, че бях вързан, целият съм в отоци”, съобщи Марин Пейков.



63-годишният хидроинженер е пенсионер от година и половина. Живее самичък и се разкайва за стореното. „ Безкрайно скърбя и се оправдавам от сърце”, добави той. Ръководството на болничното заведение е сезирало прокуратурата.

Отговорност от пациента ще търси и здравната сестра, която още не може да се отърси от шока.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР