Мъжът на Серина Уилямс Алексис Оханян се включи задочно в

...
Мъжът на Серина Уилямс Алексис Оханян се включи задочно в
Коментари Харесай

Мъжът на Серина се нахвърли на журналист от New York Times

 Серина Уилямс още веднъж се оплака от полова дискриминация
Мъжът на Серина Уилямс Алексис Оханян се включи задочно в полемиката, която половинката му разпали по време на финала на Откритото състезание на Съединени американски щати.

Тогава Серина влезе в полемика с рефера Карлос Рамос, защото не беше съгласна с наложено ѝ наказание. Серина загуби мача, а по-късно съобщи, че съдията я е санкционирал единствено тъй като е жена, до момента в който на мъжете всичко било разрешено.

Журналистът от " Ню Йорк Таймс " Кристофър Клейри събра данни за наказванията на мъжете и дамите в Големия шлем сред 1998 и 2018 година. Оказва се, че като цяло мъжете са повече наказвани. Жените водят единствено в два индикатора - санкции за подсещане и отсъствие на конференция след мач.

Алексис Оханян предлага различен разбор на цифрите - от 3440 случаи на нецензурни думи на корта, мъжете са били глобявани 344 пъти, което е към 10 %. При дамите санкциите са 140 от 700 или 20 %. Следователно съгласно Оханян Серина е права - има двоен стандарт.

Той упорства за опрощение за оповестената надали не лъжлива вест от създателя и изданието. В умозаключение той предлага да финансира проучване, което задълбочено да изследва казуса.

Кристофър Клейри е дълготраен публицист в NY Times, като е отразявал 15 олимпиади и 5 международни шампионати по футбол, а на шампионатите от Големия шлем работи от 1990 година до момента.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР